Tiedotteet | Sähkönjakelu 18.11.2013

Leppäkosken Sähkö korjasi Eino -myrskyn aiheuttamat vahingot nopeasti

Varhain sunnuntai-aamuna myrskytuuli katkaisi sähköt Ylöjärven ja Parkanon pohjoisosista, Hämeenkyrön Mahnala-Jumesniemi -alueilta, ja osasta Kihniötä. Kaikki aamun keskijänniteviat saatiin korjattua puoleen päivään mennessä.
Tuulen voimistuttua aamupäivän aikana, sähköt Ylöjärven ja Parkanon pohjoisosissa ja osassa Hämeenkyröä katkesivat uudelleen. Myös Parkanon keskustassa oli lyhyehkö sähkökatko puoliltapäivin.

Enimmillään sähköttömiä asiakkaita Leppäkosken jakelualueella oli päivän aikana. noin. 2000.

Puoli kahteen mennessä keskijänniteverkon viat oli saatu korjattua lukuun ottamatta Parkanon Kuivasjärvellä ollutta, noin 100 käyttöpaikkaa koskenutta vikaa. Kuivasjärven asiakkaille sähköt palautettiin klo 16.00 mennessä. Yksittäisiä pienjännitevikoja oli pitkin päivää eri puolilla jakelualuetta ja niitä saattaa ilmetä vielä lisää sitä mukaa kun asiakkaat käyvät esimerkiksi kesämökeillään.

”Voimakkaan myrskyn aikana vian etsintä- ja korjausolosuhteet maastossa ovat tuulen voimasta kaatuvien puiden vuoksi erittäin vaaralliset, ja verkostoasentajien työturvallisuus on taattava kaikissa olosuhteissa” – muistuttaa Leppäkosken Sähkön käyttöpäällikkö Jouko Vanhatalo.

”Ennalta harjoiteltu valmiussuunnitelma toimi hyvin ja selvisimme myrskyn aiheuttamista vioista suhteellisen nopeasti ammattitaitoisen ja jakelualueen hyvin tuntevan korjausmiehistön ansiosta. Lisäksi kutsuimme jo varhain aamulla lisähenkilöstöä mm. vastaamaan vikapuheluihin. Saimme puhelimitse asiakkailtamme arvokasta tietoa esim. johtojen päälle kaatuneista puista, mikä parhaimmillaan ennaltaehkäisi uusien vikojen syntyä ja osaltaan nopeutti viankorjausta” – Vanhatalo kiittää.