Leppäkosken Sähkö Oy on päättänyt toimipisteidensä keskittämisestä Ikaalisiin ja Ylöjärvelle. Asiasta järjestettiin henkilöstön kanssa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut syyskuun aikana ja neuvotteluiden lopputuloksena Parkanon toimipiste suljetaan vuoden 2025 aikana. Tarkka aikataulu toimipisteen sulkemiselle täsmentyy tulevana talvena. Toimipisteen kolmen työntekijän ja kahden toimihenkilön työhönottopisteet siirretään Ikaalisiin. Leppäkosken Lämmön Parkanossa sijaitsevan lämmöntuotantolaitoksen sosiaalitilat ovat jatkossa myös jakeluverkkoyhtiön työntekijöiden käytettävissä.
Leppäkosken Sähkön toimipiste ja varasto sijaitsevat Pahkalan teollisuusalueella, Teollisuustiellä. Loppuasiakaspalvelua yhtiön Parkanon toimipisteellä ei ole ollut 2016 vuoden jälkeen.
”Toimimme Parkanossa vuokratiloissa ja vaikka tilat ovatkin hyväkuntoiset ovat ne käyttöömme tarpeettoman isot. Tavoittelemme tällä muutoksella kustannussäästöjä ja tehokkuuden lisäämistä toiminnassamme. Toimipisteen työntekijämäärä on vähentynyt vuosien mittaan ja ammattitaitoisen henkilöstön rekrytointi Parkanoon on ollut haasteellista”, kertoo Leppäkosken Sähkön verkkojohtaja Jukka Rajala.
”Yhdistämällä Ikaalisten ja Parkanon toimipisteet pystymme järjestelemään työnjohdon entistä tehokkaammin. Vaikka Parkanon toimipiste sulkeutuu, pysymme edelleen vahvasti alueellisena toimijana. Investoimme Parkanon ja Kihniön alueille mm. rakentamalla säävarmaa sähköverkkoa. Tänä vuonna kaapeloimme Parkanon Vahojärven alueella yli 20 kilometriä vanhaa ilmajohtoa parantaen alueen sähköverkon toimitusvarmuutta. Parkanon alueen toimitusvarmuutta ja sähkön laatua parantaa entisestään myös Jaakkolassa kuluvan vuoden keväällä käyttöönotettu uusi sähköasema”, jatkaa Rajala.
Energiavirasto muutti vuoden 2024 alussa verkkoyhtiöiden valvontamenetelmiä. Muutoksien myötä verkkoyhtiöiden toimintaan kohdistuu merkittävä tehostamisvaade. Muutos on johtanut useiden verkkoyhtiöiden osalta investointimäärien merkittävään laskuun ja kustannuksien leikkauksiin sekä osalla yhtiöistä muutosneuvotteluihin ja henkilöstövähennyksiin.
”Sähköistyvä yhteiskunta tarvitsee vahvat sähköverkot ja investoimalla verkkoihin takaamme myös alueellisen elinvoimaisuuden säilymisen. Energiaviraston valvontamallin muutoksen vuoksi olemme joutuneet laskemaan investointitasoamme tuleville vuosille miljoonilla euroilla ja lisäksi tehostamaan toimintojemme kustannusrakennetta säästöjen aikaansaamiseksi”, toteaa Rajala.