Tiedotteet | Sähkönjakelu 18.11.2013

Leppäkosken Sähkö Oy vetäytyy Suomen Kuntavalo Oy:n kehittämisestä

Leppäkosken Sähkö Oy on päättänyt vetäytyä Suomen Kuntavalo Oy:n katuvalohankkeen kehittämisestä, koska sopimuksenmukaista valaistusmassaa ei ole saatu Suomen Kuntavalo Oy:n omistukseen. Alkunsa Suomen Kuntavalo sai EU-direktiivilähtöisestä tarpeesta korvata elohopeahöyrylamput energiatehokkaammilla valaisimilla

Katuvalaistusyhtiön perustamiseen ja palvelukumppanin kilpailuttamiseen tähtäävä konkreettinen valmistelutyö käynnistyi lähialueen kuntien aiesopimuksella, joka solmittiin loppusyksystä 2011. Hanketta valmisteli 8 kunnan puolesta Sastamala, Ikaalinen ja Ylöjärvi, joista Sastamala toimi
hankintayksikkönä edustaen kaikkia aiesopimuksen allekirjoittaneita kuntia. Kuntien välisestä yhteistyöstä olivat kiinnostuneita viime kädessä vain Parkano ja Ikaalinen.

Hankintayksikön 20.12.2012 tekemällä päätöksellä sopimusneuvottelukumppaniksi valittiin Leppäkosken Sähkö Oy. Neuvotteluissa oli alun perin mukana kuusi tarjoajaa, joista neljän kanssa kuntien hankintayksikkö kävi neuvotteluja. Mukana neuvotteluissa oli Leppäkosken lisäksi isoja valtakunnallisia toimijoita. Leppäkosken Sähkö paikallisena yhtiönä oli tarjoajista ainoa, joka hyväksyi kuntien asettamat tarjouspyynnössä edellytetyt tiukat ehdot.

Panostimme tähän paljon ja keskeisimpänä tavoitteenamme oli löytää synergiahyötyjä sähkönjakeluverkkojen ja katuvalaistusverkkojen investoinneissa, rakentamisessa sekä ylläpidossa. Mikäli kiinnostuneet kunnat saavat kerättyä myöhemmin riittävän valaistusmassan tai esittävät aiheeseen liittyvää muuta yhteistyötä, olemme valmiit palaamaan neuvottelupöydän ääreen, kertoo Leppäkosken Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen.