Tiedotteet 30.03.2021

Leppäkosken sähkönmyynti yhdistyy Lännen Omavoimaan

Lännen-Omavoiman-lippu

Pirkanmaalla toimivat sähkönmyyntiyhtiöt Leppäkosken Energia Oy ja Valkeakosken Energia Oy siirtävät  sähkönmyyntiliiketoimintansa Lännen Omavoimaan ja tulevat samalla yhtiön osakkaiksi, minkä myötä Lännen Omavoima Oy:n koko kasvaa noin kaksinkertaiseksi.

Aiemmin Rauman Energia Oy:n ja Vakka-Suomen Voima Oy:n puoliksi omistaman Lännen Omavoiman asiakasmäärä tulee yhdistämisen myötä olemaan yli 65 000 ja yhtiön liikevaihto kasvaa noin 40 miljoonaan euroon. Yhdistyminen tapahtuu vuoden 2022 alkuun mennessä.

”Uusien osakkaiden ja kasvavien resurssien avulla pystymme ylläpitämään hintakilpailukykyämme ja tarjoamaan asiakkaillemme paikallisesti entistäkin parempia palveluja kiristyvässä kilpailutilanteessa”, Lännen Omavoiman toimitusjohtaja Marko Haapala kertoo.

Lännen Omavoiman tuotevalikoimaan kuuluvat sähkösopimusten lisäksi energiatehokkuutta edistävät tuotteet kuten aurinkoenergiajärjestelmät sekä sähköautoiluun liittyvät tuotteet ja palvelut.

Paikallisuus keskeinen osa strategiaa

Lännen Omavoima hakee valtakunnallisesti kasvua sähkönmyynnissä, mutta pitää jatkossakin vahvasti kiinni paikallisuudesta, joka on keskeinen osa yhtiön strategiaa. Kaikkia osakkaita yhdistää hyvä paikallinen palvelu, luotettavuus ja vastuullisuus.

”Haemme jatkossakin lisää kasvua uusien osakkaiden kautta. Tämän kasvun mahdollistamiseksi olemme aloittaneet uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin. Yhtiön tavoitteena on kasvaa kymmenen suurimman sähkönmyyjän joukkoon Suomessa”, Haapala toteaa.

Leppäkosken Energian toimitusjohtaja Juha Koskinen näkee yhdistymisen mahdollisuutena:

”Yhdistymisen myötä voimme parantaa kannattavuutta säilyttäen samalla paikallisuuden. Osakasyhtiöiden yhteinen arvopohja luo entistä paremmat edellytykset menestyä erittäin kilpailluilla sähkönvähittäismyyntimarkkinoilla.”

Valkeakosken Energian toimitusjohtaja Lauri Laine on tyytyväinen mahdollisuudesta liittyä Lännen Omavoimaan.

”Kilpailu sähkömarkkinoilla on tiukkaa ja uskomme tämän yhdistymisen myötä pystyvämme takaamaan niin nykyisille kuin tuleville asiakkaillemme entistä kilpailukykyisemmät sähkön myyntihinnat ja palvelut. Lisäksi pystymme säilyttämään paikallisuuden tuomat edut sekä tarjoamaan aiempaa laajemmat digitaaliset palvelut.”

Muutos ei vaikuta nykyisiin sopimuksiin

Tapahtuva muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta toimenpiteitä, vaan voimassa olevat sähkösopimukset jatkuvat nykyisin hinnoin ja ehdoin myös uudessa yhtiössä. Muutoksella ei ole vaikutusta myöskään osakasyhtiöiden muihin liiketoimintoihin, kuten esimerkiksi sähkön siirtoon tai kaukolämpöön.

Lisätietoja antavat

Marko Haapala, toimitusjohtaja
Lännen Omavoima Oy / Rauman Energia Oy
p. 044 339 9710

Juha Koskinen, toimitusjohtaja
Leppäkosken Energia Oy
p. 044 750 3315

Lauri Laine, toimitusjohtaja
Valkeakosken Energia Oy
p. 040 335 5501

Rami Tähtinen, toimitusjohtaja
Vakka-Suomen Voima Oy
p. 050 566 0042

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Mitä muutos sisältää?

Leppäkosken Energia ja Valkeakosken Energia yhdistävät sähkönmyyntiliiketoimintansa Lännen Omavoimaan, jonka myötä yhtiön toimialue laajenee Pirkanmaalle ja Satakuntaan. Lännen Omavoiman asiakasmäärä tulee yhdistämisen myötä olemaan yli 65 000 ja yhtiön liikevaihto kasvaa noin 40 miljoonaan euroon. (Lännen Omavoiman aiemmat omistajat: Rauman Energia ja Vakka-Suomen Voima.)

Mitä hyötyä muutoksesta on?

Kilpailu sähkömarkkinoilla on tiukkaa. Yhdistyminen suuremman toimijan kanssa takaa palvelujen kehittymisen ja kilpailukyvyn. Yhdistymisen myötä voimme tarjota niin nykyisille kuin tuleville asiakkaillemme entistä kilpailukykyisemmät sähkön myyntihinnat ja palvelut.

Milloin muutos tapahtuu?

Vuoden 2022 alkuun mennessä.

Miten muutos näkyy asiakkaille?

Kaikki asiakkaiden ennen yhdistymistä solmimat sopimukset siirtyvät sellaisinaan Lännen Omavoimaan. Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään. Yhdistymisen jälkeen asiakkaamme saavat mm. Lännen Omavoiman tarjoamat digitaaliset palvelut käyttöönsä. Kun esim. nyt tehtävä yhden tai kahden vuoden määräaikainen sopimus aikanaan päättyy, tulee Lännen Omavoima tarjoamaan asiakkaalle uutta kilpailukyistä sähkösopimusta.

Paikallisuus säilyy jatkossakin

Lännen Omavoima hakee valtakunnallisesti kasvua sähkönmyynnissä, mutta pitää jatkossakin vahvasti kiinni paikallisuudesta, joka on keskeinen osa yhtiön strategiaa. Kaikkia osakkaita yhdistää hyvä paikallinen palvelu, luotettavuus ja vastuullisuus.

Lännen Omavoima Oy on Rauman Energia Oy:n ja Vakka-Suomen Voima Oy:n yhdessä perustama ja omistama sähkönmyyntiyhtiö, joka aloitti toimintansa 1.1.2009. Lännen Omavoima Oy on merkittävä sähkönmyyjä Länsi-Suomessa. Yhtiöllä on tällä hetkellä yli 35 000 asiakasta ympäri Suomea. Lisätietoa Lännen Omavoimasta: www.lannenomavoima.fi

Rauman Energia -konserni on Rauman kaupungin omistama energiayhtiö, joka tuottaa laadukkaita energiatuotteita ja -palveluja kilpailukykyiseen hintaan. Liiketoimintoja ovat kaukolämpö, sähkön tuotanto ja valokuituyhteydet sekä verkkoliiketoiminta, josta vastaa Rauman Energia Sähköverkko Oy. Lisäksi Rauman Energialla on useita osakkuusyhtiöitä. Rauman Energia -konsernin henkilöstömäärä on noin 30 ja liikevaihto 2020 oli 26 miljoonaa euroa. Lisätietoa: www.raumanenergia.fi.

VSV-konserni kehittää, rakentaa ja ylläpitää sähköverkkoa sekä vastaa katkeamattomasta sähkönjakelusta yhdeksän kunnan alueella Lounais-Suomessa. Tuotamme ja toimitamme ympäristöystävällistä kaukolämpöä Laitilaan, Uuteenkaupunkiin ja Kalantiin. Urakointi- ja asennuspalvelumme tarjoaa luotettavaa sähköurakointia, verkonrakennusta ja kunnossapitoa. Konsernimme liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa ja energisestä toiminnastamme huolehtii yli 200 energia-alan ammattilaista. Lisätietoja: www.vsv.fi.

Leppäkoski-konserni on paikallinen, monipuolinen ja kilpailukykyinen Pirkanmaalla toimiva energia-alan huippuosaaja. Päätuotteita ovat sähkö, kaukolämpö ja maakaasu; asiakkaiden määrä on yli 30 000. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 47 M€ ja henkilöstön määrä 76. Leppäkoski-konserniin kuuluvat emoyhtiö Leppäkoski Group Oy sekä Leppäkosken Sähkö Oy, Leppäkosken Energia Oy, Leppäkosken Lämpö Oy, Ulvilan Lämpö Oy ja Grid.vc Oy. Lisäksi konsernilla on osakkuuksia energia-alan yhtiöissä. Toimipisteemme sijaitsevat Ikaalisissa, Ylöjärvellä, Parkanossa, Nokialla, Espoossa, Ulvilassa ja Iissä. Lisätietoja: www.leppakoski.fi.

Valkeakosken Energia Oy on paikallinen ja palveleva energiayhtiö, jonka omistaa Valkeakosken kaupunki. Toimitamme asiakkaillemme markkinasähkön lisäksi ympäristöystävälliset sähkösopimukset sekä kaukolämpöä ja maakaasua. Myös sähkönsiirto kuuluu palveluvalikoimaamme. Palveluksessamme on 35 henkilöä ja liikevaihtomme on noin 24 miljoonaa euroa. Lisätietoja www.valkeakoskenenergia.fi.

Pysy ajan tasalla, tilaa uutiskirje!

Tilaa Leppäkosken ajankohtaiset uutiset, edut ja arjen vinkit suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.