Tiedotteet | Sähkönjakelu 29.04.2021

Leppäkoski asentaa lintupalloja muuttolintujen suojaksi

Leppäkosken Sähkö Oy asentaa vuosittain lintupalloja ja heijastavia lippuja sähköjohdoille. Kuluvana keväänä lintusuojia on asennettu Hämeenkyrössä, Jämijärvellä ja Parkanossa. Niillä pyritään estämään mm. laulujoutsenten törmäämistä avojohtoihin.

”Lintusuojia asennetaan sen mukaan, missä törmäyksiä johtoihin ilmaantuu eniten. Vuosikymmenten kuluessa niitä on asennettu paljon esimerkiksi vesistöjen ylityspaikoille”, kertoo verkostojohtaja Matti Virtanen Leppäkosken Sähköstä.

”Olemme kuluvana keväänä saaneet asiaan liittyen asiakkailta joitakin yhteydenottoja ja ilmoituksia. Törmäyksille alttiita ovat hanhien, joutsenten ja kurkien muuttoreittien varrella etenkin peltoaukeilla sijaitsevat sähköjohdot. Etukäteen ei kuitenkaan aina ole tiedossa minne suuret parvet laskeutuvat ruokailemaan, sillä linnut voivat poiketa totutuilta muuttoreiteiltään”, Virtanen jatkaa.

”Suojauksesta huolimatta kaikkia vahinkoja on mahdoton estää, sillä lintu voi törmätä johtoihin esim. pelästyessään tai hämärässä. Tehokkain tapa estää lintuvahinkoja on maakaapelointi, jossa etenemme hyvää vauhtia. Keskijännitejohtoa on koko jakelualueellamme yli 1500 km, josta lähes 30 % on maakaapeloitu”, Matti Virtanen toteaa.

 

Lisätietoja
verkostojohtaja Matti Virtanen
puh. 044 750 3349

Pysy ajan tasalla, tilaa uutiskirje!

Tilaa Leppäkosken ajankohtaiset uutiset, edut ja arjen vinkit suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.