Tiedotteet | Sähkö 16.02.2023

Leppäkoski Group Oy investoi aurinkoenergiaan Ikaalisissa

Leppäkoski Group Oy rakentaa Ikaalisiin ensimmäisen suuren kokoluokan aurinkopuiston. Aurinkopuisto käsittää noin 700 aurinkopaneelia, ja sen arvioitu sähköntuotanto on noin 400 000 kWh, joka vastaa noin 20 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähköntarvetta. Alueelle on mahdollista rakentaa myöhemmin lisää aurinkopaneeleita. Paneeleilla tuotettu hiilidioksidivapaa sähkö on tarkoitus käyttää Leppäkoski-konsernin omassa toiminnassa.

Investointi on suuruudeltaan noin 500 000 euroa ja sen rahoittaa Leppäkoski Group Oy. Laitteiston toimittaa lempääläläinen Finnwind Oy. Hankkeelle on myönnetty Business Finlandin uusiutuvan energian investointitukea. Leppäkosken aurinkopuisto sijoittuu Ikaalisten sähköaseman viereen lähelle kauppakeskus Komppia. Aurinkopuiston arvioidaan olevan toiminnassa kesällä 2023.

”Tällä hankkeella haluamme saada käytännön kokemuksia teollisen mittakaavan aurinkopuistojen rakentamisesta ja toiminnasta. Itse tuotetun, uusiutuvan sähköenergian hyödyntäminen omissa toimipisteissämme on osa vastuullisuustoimia, joilla pienennämme hiilijalanjälkeämme”, kertoo Leppäkoski Group Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen.

”Ikaalisten aurinkopuistossa sovitetaan hienosti yhteen ympäristöystävällinen ja kustannustehokas aurinkoenergian tuotanto sekä muuhun rakentamiseen huonosti soveltuvan voimansiirtolinjan ja varastointialueen muodostama jättömaa-alue. Ikaalisten kohteeseen rakennetaan matala paneelikenttä yhden paneelikerroksen telinerakenteella. Matala telinerakenne on etenkin taajamissa uutta, ympäristön ja maiseman huomioivaa rakentamista”, toteaa toimitusjohtaja Ismo Kantonen Finnwind Oy:stä.

Finnwind Oy:llä on pitkä kokemus aurinkovoimaloiden kokonaisvaltaisesta urakoinnista (KVR). Yrityksen omat modulaariset asennusjärjestelmät ja pääkomponenttien suorat tehdastoimitukset mahdollistavat nopean ja kilpailukykyisen aurinkoenergian tuotannon paikalliset erityspiirteet huomioiden.