Tiedotteet | Sähkönjakelu 02.09.2020

Leppäkoski investoi merkittävästi toimitus­varmuuteen Kihniöllä ja Parkanossa

Leppäkosken Sähkö Oy:n Kankarintien sähköasema vihittiin käyttöön keskiviikkona 2.9.2020. Uusi asema sijaitsee Leppäkosken jakelualueen pohjoisosissa Parkanon ja Kihniön rajalla.

Toukokuussa verkkoon kytketyn sähköaseman toimitti Caverion Oyj ja päämuuntaja hankittiin ABB:ltä. Asemainvestoinnin arvo on yli 1,5 miljoonaa euroa. Aseman kytkemiseksi jakeluverkkoon tehtiin maakaapelointitöitä n. 13 kilometriä. Tämän lisäksi alueelle rakennettiin yhdeksän uutta puistomuuntamoa.

Sähköasemalta rakennettiin suora maakaapeliyhteys Kihniön keskustaan ja yhteyksiä mm. Kankarin ja Kuivasjärven suuntiin.

”Myrskyt ovat koetelleet kovalla kädellä jakeluverkkomme pohjoisosia, jossa on paljon metsäisiä johtoalueita. Uusi sähköasema parantaa asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta alueella merkittävästi, erityisesti Kihniön keskustassa”, toteaa käyttöpäällikkö Jukka Rajala. ”Lisäksi alueen sähkönjakelun toimitusvarmuutta ja laatua parantavat viime vuonna valmistuneet Kihniön ja Parkanon alueille tehdyt laajat jakeluverkon saneeraukset. Yhteensä yli 5 miljoonan euron toimitusvarmuusinvestointien myötä mahdolliset sähköhäiriöt koskevat pienempiä alueita kerrallaan ja vianhoito nopeutuu”, Rajala jatkaa.

Pohjoisverkon investoinnit jatkuvat tulevaisuudessakin.

”Investointiohjelmamme mukaan lähivuosina yhtiön pohjoisen jakeluverkon suunnitelmissa on mm. Parkanon sähköaseman saneeraus. Lisäksi Parkanon ja Kihniön alueilla tullaan maakaapeloimaan merkittävästi”, Rajala jatkaa tulevaisuuden suunnitelmista.

 

Lisätietoja

käyttöpäällikkö Jukka Rajala, puh. 044 750 3011
verkostojohtaja Matti Virtanen, puh. 044 750 3349

Leppäkosken Sähkö Oy on Leppäkoski Group Oy:n sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö. Leppäkosken Sähkö Oy:n liiketoimintaan kuuluvat sähköverkon rakentaminen ja ylläpito, sähkön jakelu- ja liittymäpalvelut sekä sähköenergian mittaus.

Tilaa uutiskirjeemme –
pysy ajantasalla energia-asioista

Saat uutiskirjeemme noin 10 kertaa vuodessa.