Tiedotteet 24.03.2014

Leppäkoski juhli 95 -vuotista taivaltaan

Parkanolainen kyläseppä Jooseppi Rytilä toimitti elokuussa 1918 Turun ja Porin läänin maaherralle hakemuksen, jolla hän pyysi lupaa perustaa vesilaitos Ikaalisten pitäjän Varissalmen kylässä olevaan Leppäskoskeen. Leppäskosken sähköosakeyhtiön perustava kokous pidettiin Heittolan Kauppilassa 3. tammikuuta 1919.

Leppäkosken Sähkön henkilöstö, hallinto ja eläkeläiset juhlistivat yhdessä yhtiön 95 -vuotista taivalta perjantaina 21.3. Parkanon Käenkoskella. Juhlassa jaettiin Suomen Tasavallan Presidentin 6.12.2013 myöntämät ritarikuntien kunniamerkit kolmelle henkilölle sekä Suomen Keskuskauppakamarin ansiomerkit 21 henkilölle vuosikymmenien työstä yhtiön palveluksessa.

Juhlan avaussanat lausui hallituksen puheenjohtaja Juha Laitinen, joka korosti puheessaan, että tänä päivänä 95 -vuotias jatkuvasti uudistumiskykyinen yritys lienee aika harvinainen. Hän nosti avauspuheenvuorossaan esiin myös yhtiön henkilöstön kautta aikojen vahvan sitoutumisen ja kiitti koko henkilöstöä ja hallintoa yhtiön hyväksi tehdystä merkittävästä työpanoksesta. ”Leppäkosken tunnuslause – Kestäviä energiaratkaisuja muuttuviin tarpeisiin – kertoo paljon siitä, mitä yhtiö haluaa tänä päivänä olla ja että ratkaisut, joita tarjoamme asiakkaillemme, eivät ole päiväperhoja, vaan niillä haetaan pysyvyyttä ja asiakassuhteen syvyyttä. Lisäksi se kertoo siitä, että olemme ymmärtäneet sen suuren muutoksen, joka toimialalla tapahtuu ja jossa yhtiö haluaa olla vahvasti mukana palveluntuottajana”, Laitinen totesi.
Leppäkosken toimitusjohtaja Juha Koskinen kertasi omassa juhlapuheessaan yhtiön viimevuosien toimintaa sekä valotti myös tulevaisuuden kasvustrategiaa todeten, että Suomen talouden taantumasta huolimatta Leppäkoski on pystynyt edelleen kasvamaan sekä parantamaan tulostaan. ”Viime vuosi oli menestys Leppäkoskelle, mikä on osoitus siitä, että hallinto, johto ja henkilöstö on onnistunut  päätöksissään ja toimissaan”,  Koskinen  sanoi.
”Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta tähdet näyttävät olevan kohdallaan. Tästäkin vuodesta tulee yhtiön kannalta merkittävä, eikä vain siksi, että vietämme 95 -vuotisjuhlaa.  Meillä on kehitysputkessa useita potentiaalisia hankkeita, joita viemme päämäärätietoisesti eteenpäin”, Koskinen kertoi.  Tästä esimerkkinä Koskinen mainitsi mm. suunnitteilla olevan yhteistyöhankkeen rakentaa tuotantolaitos Nokian voimalaitosalueelle.
”Leppäkosken palvelut ja ratkaisut syntyvät asiakastarpeista, joihin vastaamme mm. erilaisten kumppanuuksien ja yhteistyön kautta. Strategiamme mukaisesti täytämme roolimme asiakaslähtöisesti tuotantolähtöisyyden sijasta.
Ratkaisu- ja oppimiskeskeinen toimintamalli ei olisi mahdollinen ilman osaavaa henkilökuntaamme sekä kumppaniemme ja yhteistyöverkostomme voimaa. Asiakkaiden tarpeista lähtevä toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen lunastaa roolimme sanan ”kestävä”, oli kyse sitten kilpailukyvystä, toiminnan ympäristövaikutuksista tai yhteistyön kestosta”, Koskinen totesi juhlapuheessaan.