Tiedotteet 19.04.2024

Leppäkoski-konsernin tulostiedote ja Leppäkoski Group Oy:n yhtiökokouksen päätökset

Vuonna 2023 Leppäkoski-konsernin tulos oli 5,5 miljoonaa euroa (3,2 milj.€), joka on yksi parhaista yhtiön yli 100-vuotisessa historiassa.  Konsernin kokonaisliikevaihto oli n. 46,2 miljoonaa euroa (46,4 milj.€) ja liikevoitto 4,5 miljoonaa euroa (4,2 milj.€).  Konsernin käyttökate oli 12,9 miljoonaa euroa (12,1 milj.€). Erinomaisesta tuloksesta huolimatta konsernin maksuvalmiustaso on viimeisen kahden vuoden aikana pudonnut välttävälle tasolle. Konsernin oma pääoma vahvistui n. 9,9 miljoonaa € ja oli tilikauden päätteeksi n. 71,0 miljoonaa euroa (61,1 milj.€).

Leppäkoski Group Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin torstaina 18.4.2024 yhtiön keskustoimipaikassa Ikaalisissa.

Yhtiökokouksen enemmistö vahvisti tilikauden 2023 tilinpäätöksen ja myönsi hallitukselle sekä toimitusjohtajalle vastuuvapauden. Noin 13 % (osakekannan) osakkeenomistajista kannatti erityistä tarkastusta.

Lisäksi yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että osinkoa maksetaan A-osakkeelle 1,05 euroa ja K-osakkeelle 1,00 euroa.

Hallituksen jäsenmääräksi vahvistettiin 5 henkilöä. Hallituksesta erovuorossa olleiden Risto Linnainmaan ja Eero Väätäisen tilalle yhtiökokous valitsi hallituksen esityksen mukaisesti Karri-Pekka Laurenin ja Aki Kallion. Hallituksen esityksen mukaisesti yhtiökokous piti hallituksen kokouspalkkiot ennallaan.

Omien osakkeiden hankinta- ja luovutusvaltuutus hyväksyttiin määräenemmistön kannatuksella.

Enemmistö kannatti hallituksen esittämää antivaltuutusta, mutta määräenemmistö ei asiakohdasta äänestettäessä täyttynyt.

Tilaa uutiskirje