Tiedotteet | Lämpö 03.01.2022

Leppäkoski myi omistamansa Hämeenkyrön Voima Oy:n osakkeet Metsä Board Oyj:lle

Leppäkoski-konserniin kuuluva DL Power Oy on 1.1.2022 toteutuneella kaupalla myynyt kaikki omistamansa Hämeenkyrön Voima Oy:n osakkeet Metsä Board Oyj:lle. Yhtiön osuus Hämeenkyrön Voimasta oli 16 %. Kauppasummaa ei julkisteta.

Lämmöntoimitussopimus

Samassa yhteydessä DL Power Oy ja Metsä Board Oyj allekirjoittivat lämmöntoimitussopimuksen, jonka mukaan Metsä Board toimittaa kaukolämpöä Leppäkosken Lämmön kaukolämpöverkkoon. Sopimus astui voimaan vuoden 2022 alussa ja on voimassa vuoden 2031 loppuun saakka.

Lämmöntoimitussopimuksen myötä Leppäkosken Lämpö Oy:n hämeenkyröläisille asiakkailleen toimittaman kaukolämmön kotimaisuusaste pysyy korkeana. Konsernin tiekartalla on lämmöntuotannon hiilineutraaliustavoite vuoteen 2030 mennessä ja nyt tehty sopimus kattaa yhtiön toimittaman puhtaan kaukolämmön kriteerit, sillä myyjän tavoitteena on lopettaa fossiilisten polttoaineiden käyttö vuoden 2030 loppuun mennessä – sanoo toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkosken Lämmöstä.

Vastuullisesti tuotettua Vihreää kaukolämpöä

Leppäkosken Lämmön kaukolämpöasiakkailla on koko toimialueellaan mahdollisuus valita päästötön Vihreä Kaukolämpö -tuote kiinteistönsä lämmitykseen. Vihreä Kaukolämpö -tuotteella on aluksi Leppäkosken oma vihreystakuu ja se tullaan myöhemmin liittämään osaksi alkuperätakuujärjestelmää. Päästöttömän Vihreä kaukolämpö -tuotteen valitsemalla asiakas voi osoittaa vastuullisuutensa. Tuotetta kohtaan on jo herännyt kiinnostusta – toimitusjohtaja Koskinen jatkaa.

 

Leppäkoski-konserni on paikallinen, monipuolinen ja kilpailukykyinen Pirkanmaalla toimiva energia-alan huippuosaaja. Päätuotteita ovat sähkö, kaukolämpö ja maakaasu; asiakkaiden määrä on yli 30000. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 47 M€ ja henkilöstön määrä 76. Leppäkoski-konserniin kuuluvat emoyhtiö Leppäkoski Group Oy sekä Leppäkosken Sähkö Oy, Leppäkosken Energia Oy, Leppäkosken Lämpö Oy, Ulvilan Lämpö Oy ja Grid.vc Oy. Lisäksi konsernilla on osakkuuksia energia-alan yhtiöissä. Toimipisteemme sijaitsevat Ikaalisissa, Ylöjärvellä, Parkanossa, Nokialla, Espoossa, Ulvilassa ja Iissä.

Metsä Board on Euroopan johtava ensikuitukartonkien valmistaja. Keskitymme kevyisiin ja korkealaatuisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin. Tuotteidemme puhdas ensikuitu on uusiutuva ja turvallinen raaka-aine kestävästi hoidetuista pohjoisista metsistä. Olemme edelläkävijä vastuullisuudessa, ja tavoitteenamme ovat täysin fossiilittomat tehtaat ja raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä.

Kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa innovatiivisia pakkausratkaisuja luomaan parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli noin 1,9 miljardia euroa, ja työllistämme noin 2 400 henkilöä. Metsä Board on osa Metsä Groupia. Metsä Boardin osake on listattuna Nasdaq Helsingissä.