Lämpö 02.05.2017

Millainen on kunnossapitopäällikön työpäivä?

Ylöjärveläinen Pilvi Suhonen työskentelee Leppäkosken Lämmön kunnossapitopäällikkönä. Katso mitä Pilvin työpäivään kuuluu!

Klo 7.30
Aloitan päiväni usein poikkeamalla Ikaalisten moottorilaitoksella. Käyn työntekijöiden kanssa lävitse päivän tehtävät ja muut ajankohtaiset asiat. Tarkistamme myös kaukolämpöverkon ja laitosten toiminnan. Valvomokoneilta näemme esimerkiksi millaisella teholla pellettilaitos toimii ja onko yön aikana tullut hälytyksiä

Teen pellettilaitoksella myös työturvallisuuskierroksen. Kerran kuukaudessa suoritettavan kierroksen tarkoituksena on parantaa työturvallisuutta entisestään. Kierroksella selvitämme mm. että sammuttimien tarkastukset on hoidettu ajallaan.

Klo 8.30
Ikaalisten toimistolle eli työpisteelleni päästyäni tarkistan sähköpostit ja alaisteni tuntikirjaukset. Toimin esimiehenä viidelle kaukolämpöverkon huolto- ja kunnossapidon henkilölle. Teemme paljon töitä kaukolämmön toimitusvarmuuden ylläpitämiseksi. Viime vuonna kaukolämpöverkkoa uusittiin 1,6 kilometriä ja kaukolämmön toimitusvarmuus oli lähes
100 %.

Käytyäni läpi sähköpostit, suunnittelen Leppäkosken tytäryhtiöiden FC Energia Oy:n ja
FC Power Oy:n laitoksille kesällä tehtäviä vuosihuoltoja. Vuosihuoltoihin kuuluvat mm. laitteiden tarkastukset, määräaikaishuollot ja vikojen korjaukset. Suunnittelen aikataulut päivä- tai jopa tuntikohtaisesti ja varaan tarvittavat materiaalit ja resurssit.

Klo 10.30
Raportoinnin palaveri alkaa. Leppäkosken Lämpö seuraa erilaisia tuotantolukuja, kuten polttoaineen kulutusta. Käymme palaverissa lävitse myös kunnossapidon kustannuksia. Viime vuosien aikana Leppäkoskella on panostettu raportoinnin kehittämiseen ja automaattiseen tiedon keruuseen. Näin tieto on aina ajantasaista ja nopeasti saatavilla.

Klo 12.00
Ruokatauon jälkeen ajan Parkanoon tarkastamaan biolämpölaitoksen kemikaalivarastot. Laitoksella on erilaisia kemikaaleja aina voiteluöljyistä vedenkäsittelykemikaaleihin. Parkanossa katsastan myös polttoaineen vastaanottoaseman taakse rakennetun aitarakennelman lopputuloksen.

Klo 13.30
Paluumatkalla poikkean vielä Ikaalisten Kylpylän pellettilaitoksella tekemässä nopean tarkastuksen sekä viemässä laitokselle päivitetyn pelastussuunnitelman. Suunnitelmassa kerrotaan, kuinka erilaisissa onnettomuus- ja vaaratilanteissa toimitaan.

Klo 14.00
Palaveri Leppäkosken ja Kemiran yhteisyrityksen FC Power Oy:n vetyvoimalaitoksen vuosihuollosta alkaa. Käymme palaverissa läpi muun muassa huoltoon liittyvää työlistaa ja työturvallisuusasioita.

Ennen kotiin lähtöä tarkistan vielä seuraavan päivän ohjelman ja viimeisimmät sähköpostit.

Kaukolämpö kehittyy

Olen aloittanut Leppäkoskella kunnossapitoinsinöörinä vuonna 2003. Taloon tullessani suuri osa kaukolämmöstä tuotettiin maakaasulla ja öljyllä. Vuosien aikana tuotantoa on muutettu ympäristöystävällisemmäksi ja etenkin kotimaisten polttoaineiden käyttö on lisääntynyt. Viime vuonna konsernin kaukolämmöstä biopolttoaineilla tuotettiin yli 73 %.