Vinkit 11.06.2018

Millainen on asiakaspalvelupäällikön työpäivä?

Päivi Koivunen huolehtii, että Leppäkosken asiakaspalvelu saa jatkossakin kiitosta.
Hyppää Päivin saappaisiin päiväksi!

 

Kuka?

Päivi Koivunen, S2B Energia Oy:n asiakaspalvelupäällikkö

Työtehtävät

• Asiakaspalvelun esimies
• Nykyisten asiakkuuspalveluasiakkuuksien johtaminen
• Asiakaspalvelun toiminnan ja konseptien kehittäminen

Mikä S2B?

S2B Energia Oy on Leppäkosken Sähkö -konsernin ja Vatajankosken Sähkö Oy:n perustama ja omistama palveluyhtiö, joka tuottaa asiakkailleen mm. myynti- ja asiakaspalvelua. S2B:llä työskentelee 16 henkilöä Ikaalisissa, Ylöjärvellä ja Kankaanpäässä.

 

Päivän kulku

klo 7.00 Starttaan autoni ja käännän sen nokan kohti Ikaalista. Perille päästyäni tervehdin työkavereitani, jotka ovat jo täydessä työn touhussa.

klo 9.00 Hoidan sähköpostista uusimmat ja akuuteimmat tehtävät pois alta. Välillä tarkistan, että asiakaspalvelun tiketöintijärjestelmä toimii ja palvelulinjojen puhelimissa on linjat kunnossa sekä riittävästi vastaajia paikalla. Tiketteinä saapuvat tehtäväpyynnöt kerätään yhteen järjestelmään eri sähköpostiosoitteista ja puheluista kirjaamalla. Tehtäväpyynnöt sisältävät esim. tilauksia, tarjouspyyntöjä ja palautteita mm. laskujen sisällöstä.

Kaikki päiväni ovat aihesisällöltään hyvin erilaisia, mutta työskentelen paljon tietokoneen äärellä ja osallistun palavereihin puhelimitse ja kasvotusten. Tänään ensimmäisen palaverini aiheena on toimenkuvan päivitys. Keskustelemme yhdessä tiimiläiseni kanssa hänen työnsä sisällöstä ja pohdimme tulevaisuuden tarpeita.

klo 11.00 Haastattelen meille kesätöihin hakenutta henkilöä. Nuori, mutta kokenut asiakaspalvelija vakuuttaa minut osaamisellaan ja innollaan oppia uutta, lupaankin hänelle palata vielä samalla viikolla asiaan.

klo 12.00 Lounaan jälkeen valmistaudun palavereihin asiakasyrityksemme Leppäkosken Sähkön kanssa. Palavereissa käymme lävitse mm. erilaisten toimintojen mittareita, raportteja sekä loppuasiakkailta saatuja palautteita, joista pyritään löytämään sellaiset kohdat, joita kehittämällä asiakastyytyväisyys paranisi entisestään.

klo 15.30 Palavereiden jälkeen kirjoitan muistiot puhtaaksi ja valmistaudun seuraavan päivän tapaamisiin. Päivän päätteeksi saan tiedot päivän asiakaspuheluista ja tarkastelen saapuneiden puheluiden vastaamisprosenttia. Ruuhka-aikoina on haastavaa, kun asiakaspalvelijoilla on samanaikaisesti asiakkaita kasvotusten palveltavana ja puheluihinkin täytyy ehtiä vastata. Päivän raportti näyttää kuitenkin hyvältä, 168 puhelusta on tavoitettu 98 %.

Kotimatkalla soitan vielä työkaverilleni ja ratkomme päivän aikana esiin tulleita haasteita. Paluumatka Pomarkkuun kuluukin nopeasti.