Tiedotteet 16.06.2016

Nokianvirran Energian biovoimalaitos vihittiin käyttöön

Nokianvirran Energia Oy:n lämpöteholtaan 68 MW:n biovoimalaitos HK 16 vihittiin käyttöön torstaina 16.6.2016. Laitoksen vihki maakuntajohtaja Esa Halme. Leppäkosken Sähkö Oy omistaa Nokianvirran Energia Oy:stä 40,3 %. Muut omistajat ovat Nokian Renkaat Oyj (32,3 %) ja Oy SCA Hygiene Products Ab (27,4 %).

Biovoimalaitos otettiin kaupalliseen käyttöön huhtikuussa 2016 ja nyt kotimainen polttoaine korvaa ankarasti verotetun maakaasun energiantuotannossa. Kotimaisten polttoaineiden käyttö pienentää pitkällä aikajänteellä energiantuotannon kokonaiskustannuksia, kun kaasua tarvitaan jatkossa vain huippu- ja varaenergian tuotantoon. Biovoimalaitos mahdollistaa aikaisempaa vakaamman energian hinnan pitkälle tulevaisuuteen.

”Nokian kaukolämpötoiminnan siirryttyä Leppäkoskelle olemme asiakaslupauksemme mukaisesti lisänneet kaukolämmön kilpailukykyä eri keinoin. Alueen kaukolämmön hintaa on alennettu kolmesti; yhteensä noin 8 %. Viimeisin hinnanalennus toteutettiin kuluvan vuoden alussa”, sanoo Leppäkosken Lämmön toimitusjohtaja Juha Koskinen.

”Kaukolämmön hintakilpailukyvyn parantumisen lisäksi arvoltaan noin 45 miljoonan biovoimalaitosinvestoinnilla on positiivisia ympäristö- ja työllistämisvaikutuksia. Kansantalouden kannalta ilahduttavaa on myös se, että aiemmin maakaasun hankintaan käytetyt miljoonat jäävät lähialueelle ja Suomeen, joka osaltaan lisää Pirkanmaan elinvoimaisuutta”, Koskinen jatkaa.

Polttoaineen hankkiminen pääasiassa Pirkanmaan alueelta tukee alueellisen hyvinvoinnin lisäksi energiantuotannon huoltovarmuutta.
Lisätietoja toimitusjohtaja Juha Koskinen, Leppäkosken Lämpö Oy, puh. 044 750 3315 tai juha.koskinen(at)leppakoski.fi

 

Tutustu Nokianvirran Energia Oy:n toimintaan