Vinkit 22.12.2021

Päiväni projektipäällikkönä

Kuvat: Viivi Hautamäki

Veli-Pekka Lempiö työskentelee energiaratkaisujen projektipäällikkönä Leppäkoskella. Veli-Pekan tehtäviin kuuluu muun muassa uusiutuvien ja kestävien energiaratkaisujen kehittäminen.

Klo 7.45
Työmatkalla toimistolle keskustelen puhelimessa työkaverini Raimon kanssa tulevasta varatehoratkaisun koekäytön aikataulusta.

Klo 8.00
Työpäivä alkaa sähköpostien lukemisella. Paljon on sellaisia hankkeita käynnissä, joihin tulee tekniikkaa ulkomailta. Niihin liittyviä sähköposteja tulee iltaisin ja yöaikaan.

Klo 9.00
Tarkistan pilottikehityshankkeidemme etävalvomosta onko kohteissa kaikki hyvin. Meillä on etävalvomossa muun muassa varatehoratkaisu, jolla turvaamme asiakkaamme sähköasemien tasasähköakustojen varmennuksen. Varatehoratkaisu perustuu polttokennoteknologiaan, jossa polttoaineena käytetään vesi-metanoliseosta. Tilaan polttokennojen tankkaukseen tarkoitettua polttoainetta, jotta tankit ovat
täynnä jos varatehojen käynnistykselle tulee tarve.

Klo 10.00
Pidämme potentiaalisen asiakkaan kanssa palaverin, jossa kartoitamme
heidän energiaratkaisutarpeitaan.

Klo 11.00
Lasken asiakkaalle tarjouksen lähilämpöratkaisusta. Leppäkosken lähilämpö sopii kohteisiin, jotka ovat kauempana kaukolämpöverkostosta. Sen polttoaineena käytetään uusiutuvaa ja hiilidioksidineutraalia kotimaista puupellettiä ja se sopii korvaamaan esimerkiksi öljylämmitystä.

Klo 12.30
Lounastauon jälkeen teen tarjouskyselyitä kemikaalikontista, jossa voisimme varastoida polttoainetta polttokennoihin. Lisäksi vastaan asiakkaalle, joka tarvitsee tietoa Leppäkosken tarjoamista lämmitysratkaisuista.

Klo 15.00
Alkaa palaveri, jossa esittelemme asiakkaalle lämpöenergian lisäpalveluja, joita ovat esimerkiksi kiinteistöjen olosuhteisiin ja kulutuksien seurantaan liittyvät valvonta- ja hallintajärjestelmät.

Langattoman lämpötila- ja ilmankosteusanturin avulla tiedot siirtyvät etävalvomoon, josta käsin voidaan säädellä rakennuksen lämmitystä.

Klo 16.00
Pidämme palaverin polttokennotoimittajamme kanssa. Palaverissa kartoitamme uuden sukupolven polttokennoja ja onko kyseisellä kumppanilla mahdollisuus toimittaa niitä tarpeisiimme. Esineiden internet on tätä päivää ja siihen liittyen tuleekin paljon yhteydenottoja. Työpäivän päätteeksi käymme teknologiatoimittajan kanssa läpi heidän tuotevalikoimaansa

Mitä toimenkuvaasi kuuluu?

Leppäkosken energiaratkaisuhankkeiden toteutus ja uusien energiaratkaisujen tuotteistus.

Työn parhaat puolet?

Tässä työssä saa olla uusiutuvien ja kestävien energiaratkaisuiden edelläkävijä. Työni on varsin itsenäistä ja monipuolista.

Miten energia-alan murros näkyy työssäsi?

Energia-ala on ollut murroksessa jo monta vuotta, mutta nyt muutos alkaa vasta konkretisoitua. On hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden energiaratkaisuja.

 

Lue lisää Leppäkosken työntekijöiden päivistä