Tiedotteet 01.10.2015

Parempaa kilpailukykyä yhteistyön avulla

Leppäkosken Sähkö Oy ja Vatajankosken Sähkö Oy ovat perustaneet yhteisen palveluyhtiön S2B Energia Oy:n. Uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.10.2015.

Sähkökaupan kilpailu ja verkkoliiketoiminnan valvontamalli edellyttävät yhtiöiltä merkittävää toiminnan tehostamista tulevaisuudessa. Energia-alan kiristyvä kilpailu, sääntely ja uudet toimintamallit ohjaavat ja haastavat vanhoja toimintamalleja ja rakenteita. Uusi yhteistyöyritys perustettiin vastaamaan näihin haasteisiin, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkosken Sähkö Oy:stä. Yhteistyön laajentamisella halutaan varmistaa osapuolien toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa.

Palveluyhtiön palvelukseen siirtyy omistajayhtiöistä yhteensä 13 henkilöä vanhoina työntekijöinä. Uusi yhtiö tuottaa palveluita aluksi omistajayhtiöilleen ja myöhemmin laajemminkin energiatoimialalle. Sen palveluvalikoimaan kuuluvat mm. asiakaspalveluun ja tiedonhallintaan liittyvät palvelut. S2B Energia Oy:n palvelukehityspäälliköksi on nimitetty DI Mikko Talonen.

Keskeisenä tavoitteena on hyödyntää molempien yhtiöiden olemassa olevia vahvuuksia ja saavuttaa siten merkittäviä tuloksia jo vuosien 2015 ja 2016 aikana. Yhteistyö parantaa myös mahdollisuutta kehittää uusia tuotteita ja palveluita – toteaa Vatajankosken Sähkön toimitusjohtaja Juha Lindholm.

Leppäkosken Sähkö Oy ja Vatajankosken Sähkö Oy ovat Pohjois-Satakunnassa ja Pirkanmaalla toimivia itsenäisiä energiayhtiöitä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli lähes 100 miljoonaa euroa. Asiakkaita yhtiöillä on n. 50.000 ja henkilöstöä 152.

Lisätietoja 
Vatajankosken Sähkö Oy: toimitusjohtaja Juha Lindholm, puh. 044 5782 522 tai
Leppäkosken Sähkö – konserni: myyntijohtaja Mika Laatu, puh. 044 7503 309