Tiedotteet 01.10.2014

Pellettilämpökeskus lääkkeeksi veronkorotuksiin

Leppäkosken Lämpö Oy:n Nokian Viholan lämpökeskus vihittiin käyttöön 1.10.2014. Lämpökeskus on ensimmäinen vaihe Leppäkosken Lämpö Oy:n kaukolämmön hinnanvakauttamistoimista Nokialla. Pellettilämpökeskuksen kokonaisinvestointi on lähes 2 miljoonaa euroa.

Leppäkosken Lämpö on sitoutunut kaukolämmön hinnoittelussa kilpailukykyiseen ja hintavakaaseen kaukolämpöön.  Nyt vihitty ja käyttöönotettu lämpökeskus Nokialla on ensimmäinen askel kaukolämmön kilpailukyvyn palauttamiseksi ja nykyisen kaukolämmön lähes 100 % maakaasuriippuvuuden vähentämiseksi. Lämpöteholtaan 6 MW:n lämpökeskus pystyy tuottamaan 40 % Nokian kaukolämpöverkon kulutuksesta.

”Pellettilämpökeskus oli nopea tapa vastata maakaasun uusiin veronkorotuksiin, joka olisi ensi vuonna tuonut noin puolen miljoonan euron lisälaskun Nokian lämmönkäyttäjille, sanoo toimitusjohtaja Juha Koskinen”

Ensi vuoden alusta Nokian kaukolämpö hinnoitellaan aiempaa kustannusvastaavammin.  Uusi hinnoittelujärjestelmä ottaa nykyistä paremmin huomioon maakaasua edullisempien biopolttoaineiden käytön ja tuotantorakenteeseen tehtävien mittavien investointien vaikutukset.
Uudessa hinnoittelujärjestelmässä talviajan energiahinta on kesäajan hintaa korkeampi, koska talvella lämpö tuotetaan kallistuvalla maakaasulla. Toivomme, että muutoksella on tulevaisuudessa talviajan energiankäyttöä ohjaava ja tuo-tannon päästöjä vähentävä vaikutus.

”Kokonaisuudessaan Nokian alueella kaukolämmön hinnat laskevat tässä vaiheessa nykyiseen tariffiin verrattuna keskimäärin 1,7 %, kertoo kaukolämpöjohtaja Kari Kuivala Leppäkosken Lämmöstä.”