Tiedotteet 16.07.2018

Pirkanmaalaiset energiayhtiöt Enermixin omistajiksi

Tampereen Sähkölaitos Oy ja Leppäkosken Sähkö Oy ovat ostaneet Pikespo Investment Oy Ltd:ltä ja Janne Heinoselta osake-enemmistön tamperelaisesta IT-yhtiö Enermix Oy:stä.

Enermix Oy tuottaa kiinteistöjen olosuhdepalveluihin ja energiaratkaisuihin liittyviä älykkäitä etävalvonta- ja ohjauspalveluita (SaaS palveluita). Esineiden internetiin ja uuteen teknologiaan perustuvien hajautettujen energiaratkaisujen tuomat uudet ratkaisu- ja palvelumarkkinat kasvavat nopeasti.  Perinteisen energia- ja talotekniikan sekä uusien älykkäiden digitaalisten palveluiden kombinaatiot ovat lähes rajattomat ja markkinoiden kasvu on ollut nopeaa. ”Erityisen tyytyväisiä asiakkaamme ovat olleet avoimeen ja laiteriippumattomaan palvelualustaamme”, toteaa toimitusjohtaja Janne Heinonen.

”Sähkö- ja lämpöasiakkaamme ovat kasvavissa määrin olleet kiinnostuneita uusien teknologioiden mahdollistamista älykkäistä energiaratkaisuista”, kertoo Leppäkosken Sähkö Oy:n toimitusjohtaja  Juha Koskinen. ”Uusiutuvien energialähteiden parantunut kilpailukyky ja energian säästöön liittyvät uudet älykkäät energiaratkaisut muokkaavat nyt toimialaa ennakoitua nopeammin.  Omiin kaukolämpö- ja sähköverkkoihimme kytkeytyy suoraan tai välillisesti kasvava määrä pienimuotoista hajautettua energian tuotantoa. Haluamme itse olla mukana markkinoiden muutoksessa uusien älykkäiden energiaratkaisujen tuottajana. Olemme jo vuodesta 2014 alkaen hyödyntäneet Enermixin palveluita”, Koskinen jatkaa.

Tampereen Sähkölaitoksen asiakkuuksista vastaava johtaja Pasi Muurinen toteaa myös Sähkölaitoksen tehneen yhteistyötä Enermixin kanssa ja sitä kautta yrityksen digitaalinen palvelualusta ja sen luomat mahdollisuudet ovat tulleet tutuiksi. ”Tavoitteemme on tehdä asiakkaidemme asumisolosuhteiden hallinta mahdollisimman helpoksi ja lisäksi sekä kustannus- että energiatehokkaaksi. Enermixin tarjoamat palvelut ja osaaminen ovat yksi tärkeä palanen kyseisen tavoitteen saavuttamisessa. Esimerkiksi syksyllä lanseerattava lämmön kysyntäjoustopalvelu asuinkerrostaloille on kehitetty yhdessä Enermixin ja asiakkaidemme kanssa”, Muurinen kertoo.

Vuonna 2015 Enermix teki strategisen päätöksen keskittyä digitaalisiin palveluihin ja luopui kokonaan urakointiliiketoiminnasta. ”Olemme pystyneet kasvattamaan palveluliiketoiminnan liikevaihdon kahdessa vuodessa nollasta lähes 400 000 euroon, vuosittainen kasvu on ollut yli 200%”, toteaa Enermixin toimitusjohtaja Janne Heinonen tyytyväisenä.

Digitaalisten palveluiden kysyntä kiinteistömarkkinoilla on vasta heräämässä ja nyt toteutettu järjestely Tampereen Sähkölaitoksen ja Leppäkosken Sähkön kanssa antaa hyvät edellytykset Enermixille edelleen jatkaa voimakkaan kasvun polulla. ”Innovatiivisten ja eteenpäin katsovien energiayhtiöiden mukaantulo yhtiömme kehittämiseen on erittäin tervetullut ja se myös parantaa oleellisesti asemaamme markkinoilla”, toteaa Janne Heinonen.

Lisätietoja antavat:

Janne Heinonen, toimitusjohtaja, Enermix Oy, puhelin  050 4394 800
Pasi Muurinen, asiakkuusjohtaja Tampereen Sähkölaitos, puhelin 040 7322 970
Juha Koskinen, toimitusjohtaja , Leppäkosken Sähkö Oy, puhelin 044 7503 315