Tiedotteet 15.04.2014

Siirrymme lukemalaskutukseen sähkölaskuilla

Olemme vaihtaneet lähes kaikille asiakkaillemme etäluettavan sähkömittarin, joka mahdollistaa ajantasaiseen sähkönkulutukseen perustuvan laskutuksen. Laskutustavan muuttuminen ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Näin sähkölaskusi muuttuvat

  • saat ensimmäisen ajantasaiseen kulutukseen perustuvan sähkölaskun jaksolta 1.7.2014 – 31.8.2014 tai 1.8.2014 – 31.8.2014.
  • ensimmäisen lukemalaskun eräpäivä on 1.10.2014 tai 1.11.2014, laskutusrytmistäsi riippuen
  • kesästä eteenpäin sähkölaskusi perustuu edellisen kahden kuukauden ajantasaiseen sähkönkulutukseen,jolloin laskujen loppusumma voi vaihdella

Tarjoamme edelleen myös arviolaskutusvaihtoehtoa, joka perustuu edellisen vuoden sähkönkäytön mukaiseen vuosiennusteeseen ja kerran vuodessa tehtävään kulutukseen perustuvaan tasauslaskutukseen. Jos haluat laskusi samansuuruisina tasauslaskua lukuun ottamatta läpi vuoden, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@leppakoski.fi tai puh. 03 4503 400.

Kertamaksuasiakkaiden laskumuutokset

Osa asiakkaistamme on valinnut kertamaksulaskutuksen. Kertamaksuasiakkailta laskutamme ennakkoon seuraavan 12 kuukauden arvioidun sähkönkulutuksen jolloin tarjoamme etuna 3 % kertamaksualennuksen laskun loppusummasta. Lukemalaskuihin siirtyminen muuttaa myös kertamaksuasiakkaiden laskutusrytmiä, mutta muutos ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä.

  • jatkossa laskutamme kertalaskut aina ennakkoon kalenterivuosikohtaisesti (ajanjaksona tammi-joulukuu)
  • 1.1.2015 alkaen sähkönkulutus luetaan etänä automaattisesti tasan vuoden välein
  • huomioithan, että esim. kesämökillä pääkytkimen on oltava kiinni, jotta etämittarilta saadaan lukemat laskutukseen.
    • Jos pääkytkin on auki, on asiakkaan itse ilmoitettava sähkömittarin lukemansa meille aina tammikuun 1.päivä.

Lukemalaskuilla energiansäästö on helpompaa

Uuden laskutusmallin ansiosta energiansäästötoimenpiteesi näkyvät jo seuraavalla laskulla. Laskujen lisäksi voit helposti seurata omaa sähkönkulutustasi reaaliajassa energiaraportointipalvelussa, jossa kulutuksesi näkyy vuosi-, kuukausi-, viikko-, päivä- ja tuntitasolla.

Energiaraportoinnin löydät Online-palvelustamme www.leppakoski.fi/asiointi/online. Palvelu
vaatii ensimmäisellä kerralla rekisteröitymisen asiakastiedoilla, jotka löytyvät sähkölaskulta.

Tilaa keskeytysvahti – saat tekstiviestin sähkön jakelukeskeytyksistä

Keskeytysvahti on maksuton palvelu, joka ilmoittaa automaattisesti sähkökatkoista suoraan matkapuhelimeen tai sähköpostiin. Palvelu tiedottaa sekä suunnitelluista työkeskeytyksistä että mahdollisista yllättävistä, esimerkiksi luonnonilmiöiden aiheuttamista sähkönjakelun keskeytyksistä. Pitkäkestoisissa vikatilanteissa saat arvion vian kestosta. Keskeytysvahdin voi helposti tilata osoitteessa
www.leppakoski.fi/tuotteetjapalvelut/siirto/keskeytysvahti 

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat kysyä lisää palveluistamme tai uudistuvasta laskutuksesta. Palvelemme ja autamme niin puhelimessa, verkossa kuin toimipisteissämme – soita tai tule käymään!

Uudistuvien laskujen lukuohjeet, niin lukema-, arvio- kuin tasauslaskuillekin löydät täältä.