Vinkit 23.09.2017

Syksyn piristävät suklaamuffinsit

Muffinsiainekset

  • 200 g suklaata
  • 150 g margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2.5 rkl kaakaojauhetta
  • 1.5 dl maitoa
  1. Vaahdota sokeri ja margariini.
  2. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen.
  3. Leikkaa 100 g suklaata rouheeksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää suklaarouhe joukkoon viimeiseksi.
  5. Nosta nokare taikinaa muffinsivuokaan, laita päälle yksi suklaapala ja peitä taikinalla.
  6. Paista muffinseja 225 asteessa 12-15 minuuttia.

 

Kuorruteainekset

  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 2.5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g voita
  • 2.25 dl sokeria
  1. Sekoita kattilassa maito ja vehnäjauhot, kunnes seos sakenee. Laita seos jääkaappiin jäähtymään.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää joukkoon vaniljasokeri.
  3. Yhdistä seokset ja vatkaa ainakin kolme minuuttia.
  4. Pursota kuorrute muffinsien päälle. Koristele suklaapaloilla ja esimerkiksi mansikoilla.

 

Suklaamuffinsit, kuvallinen ohje

 

 

Muffinsiohje: Kinuskikissa
Kuorruteohje: Kakkukatri