Häiriötiedotteet 08.08.2023

Sylvin päivän myrsky aiheutti vikoja Leppäkosken Sähkön jakeluverkkoon

Häiriötiedote

Puuskaisen tuulen aiheuttamat viat alkoivat Leppäkosken jakeluverkossa noin klo 10 eteläiseltä verkkoalueelta alkaen. Pahimmillaan 20 metriä sekunnissa puhaltanut puuskatuuli lennätti risuja ja kaatoi sähköverkon päälle puita. Isoja tuhoalueita ei kuluneen päivän aikana ole ilmennyt, mutta vianrajaus ja korjaustyö ovat edelleen käynnissä. Sähköttömiä asiakkaita oli enimmillään noin 3 400. Tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita on noin 500. Pahimmat vikapaikat ovat Parkanossa Aurejärven alueella ja Kihniössä Jokikylän ja Kankarinjärven alueilla.

Arviomme mukaan runkoverkon viat saadaan korjattua tiistain aikana. Uusia vikoja voi kuitenkin ilmetä vielä puuskaisen sään jatkuessa.

Pienjänniteverkon vioista emme saa tietoa automaattisesti järjestelmiemme kautta. Näiden asiakasilmoituksien perusteella paikannettavien vikojen korjaus on jo Ylöjärven alueella käynnissä ja muilla alueilla korjaus alkaa välittömästi kun runkoverkko on kunnossa.

Muistutamme, että sähköjohdon päälle kaatuneiden puiden poisto on turvallisuussyistä ammattilaisten työtä. Puuta ei saa mennä omatoimisesti poistamaan. Jos havaitset johdon päälle kaatuneen puun, ilmoita siitä vikapalveluumme puh. 03 4503 333, joka päivystää ympäri vuorokauden.

 

Vikapäivystys palvelee 24/7