Tiedotteet 05.06.2015

Taidelahjoitus Leppäkosken Sähkölle

Ikaalislainen taiteilija Raija Holma lahjoitti Energiat – veistoksen Leppäkosken Sähkölle 95 -vuotislahjaksi. Luovutustilaisuus pidettiin Ikaalisissa 24.4.2015. Lahjoituksen ottivat vastaan toimitusjohtaja Juha Koskinen ja myyntijohtaja Mika Laatu. Veistos sijoitettiin yhtiön Ikaalisten toimitalon aulaan asiakkaiden ja sidosryhmien nähtäville.

”Minulla on mökillä varaavan sähkölämmityksen ohella verraton kaakeliuuni ja sain inspiraation Energiat -työhön katsellessani puun palamista.” – Raija Holma valottaa työn alkusysäystä. Puun palaessa syntyy energiaa mutta eri vaiheessa myös hienoja muotoja. ”Hiili itsessään on myös veistoksellinen ja pinnaltaan yllättävän kaunis”- Holma jatkaa. Veistoksen pinnalla olevat pienet hiilet onkin kerätty taiteilijan omasta uunista.

Teoksen työstäminen kesti yli vuoden. Jalustan teokselle suunnitteli ja valmisti Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelija Tomas Nordström.

”Teos on luovan energian tuotos. Se kuvaa maapallon energioita. Öljy, kaasu, kivihiili, uraani sekä vesi, tuuli ja aurinkoenergia ovat jo hyödynnettävissä. Maankuoren liikkeet itsessään ovat energianlähteitä, mm. maanjäristykset, tulivuoren purkaukset ja kuumat lähteet vapauttavat valtavasti energiaa, jota ei toistaiseksi vielä ole voitu täysin valjastaa hyötykäyttöön” – taiteilija kuvaa.

Taiteilijan mielestä paikallinen energiayhtiö on ihanteellinen lahjoituskohde Energiat -teokselle. ”Toivon Leppäkosken Sähkön johdolle ja hallinnolle viisautta, kykyä ja energiaa eli voimaa, tarmoa, pontevuutta, sitkeyttä, kestävyyttä ja lujaa tahtoa” – Raija Holma kiteyttää.