Tiedotteet | Sähkö 22.12.2021

Vaihdamme vikaantuneita komponentteja uusiin

Osassa viime vuosina saneeratuissa pohjoisverkon pienjännitekytkimissä on ilmennyt satunnaisia vikoja, jotka voivat aiheuttaa sähkönjakelukeskeytyksiä. Pääsääntöisesti yksittäisiä vikoja on esiintynyt kovempien pakkasten yhteydessä. Jotta tilanne saadaan korjattua mahdollisimman pian, teemme selvitystyötä yhteistyössä materiaalitoimittajan ja kohteen urakoitsijan kanssa.

Vika koskee vuonna 2020 ja 2021 asennettuja pienjännitekytkimiä Parkanon ja Kihniön alueilla sekä mahdollisesti pienempää, vuonna 2019 asennettua erää. Tämän hetken tietojen mukaan kaikki asennetut kytkimet tullaan vaihtamaan uusiin mahdollisimman pian, kun uusi korvaava kytkin on valittu.

Pyydämme asiakkaita olemaan yhteydessä Leppäkosken Sähkön vikapäivystykseen 03 4503 333, jos sähköt katoavat osittain tai kokonaan. Vikapalvelu päivystää joka päivä 24 h. Viat pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Kytkimen vaihto edellyttää sähkönjakelun keskeytyksen työturvallisuuden varmistamiseksi. Huoltotyön arvioidaan kohteesta riippuen kestävän puolesta tunnista kolmeen tuntiin. Teemme parhaamme, että huoltotyö sujuu mahdollisimman nopeasti ja että se ei aiheuttaisi kohtuutonta haittaa asiakkaille. Huoltotöistä ja sen aiheuttamista sähkönjakelun keskeytyksistä ilmoitetaan asiakkaille etukäteen tekstiviestitse.

Pahoittelemme mahdollisten vikakeskeytyksien ja tulevien huoltokeskeytyksien asiakkaille aiheuttamaa häiriötä.