Vinkit 13.09.2021

Työntekijäesittely: IT-arkkitehti Klaus Iltanen

Mitä työnkuvaan kuuluu?

Työnkuvani on hyvin monipuolinen ja siihen sisältyy eri tiimeissä työskentelyä sekä niille määriteltyjen tehtävien ja tavoitteiden edistämistä strategioiden mukaisesti. Kuulun konsernissa ICT-, kyberturva-, toimintajärjestelmä- ja raportoinnin kehitystiimeihin sekä vastaan myös konsernin tietosuojasta. Lisäksi hallinnoin ja kehitän konsernin liiketoimintatiedon hallintaratkaisua sekä integraatioalustoja.

Kuinka kauan olet ollut Leppäkoskella?

Leppäkoskelle tulin vuonna 2013 tietotekniikan insinöörikoulutukseen sisältyvien harjoittelujaksojen kautta, jolloin työtehtäviini kuului muuntopiirikarttojen päivittämistä, asiakaspalvelua sekä it-tukena toimimista. Nykyisin työskentelen kehitystehtävissä ja vaikutan aiemmin mainittujen tiimien lisäksi myös konsernin ICT-johtoryhmässä.

Leppäkoski-urani aikana olen kouluttautunut myös tuotantotalouden diplomi-insinööriksi ja nyt, juuri 30-vuotta täyttäneenä olen määrittelemässä Leppäkoskelle päivitettyä ICT-strategiaa kollegoideni kanssa sekä käynnistämässä konsernin kaukolämpö- ja kaasuliiketoimintojen asiakastietojärjestelmän sekä siihen liittyvien palveluiden vaihtohanketta.

Mikä täällä työskentelyssä on parasta?

Minulle Leppäkoskella parasta on tähän asti ollut ilman muuta niin sanotulla näköalapaikalla työskentely, joka on ollut emoyhtiöstä sekä tiimeistä käsin mahdollista. Olen päässyt perehtymään käytännössä kaikkiin konsernin prosesseihin sekä osallistumaan isoon osaan projekteja, mikä on kasvattanut osaamistani sekä jäsentänyt näkemystäni siitä, mihin minun kannattaa aikaani käyttää. Olenkin huomannut viihtyväni koulutus- ja työtaustaani tukevassa IT:n, talouden ja laadunhallinnan välimaastossa prosesseja kehittäen ja automatisoiden.

Mikä työssäsi on haastavinta?

Työssäni haastavinta on toimiminen yhä kiireisemmässä, pirstaloituneemmassa ja alati kehittyvässä toimintaympäristössä jatkuvasti priorisoiden mitä tehdään seuraavaksi ja mitä jätetään myöhemmäksi tai mitä hoidetaan kumppaneiden avulla. Prosessien tehostaminen ja automatisointi on tällöin tärkeää, mutta yhä useammin törmään tehtäviin, jotka osaan automatisoida, mutta automatisoinnille varattavaa aikaa ei tahdo aina löytyä kiireisestä kalenteristani. Kiirettä kuvaa hyvin edellisvuonna arkistoimieni sähköpostien määrä, joita oli yli 20 000 kappaletta sekä kuvailemaani automatisoinnin problematiikkaa puolestaan kuvaa hyvin netistä löytämäni hauska kuva.


Onko jotain mitä ihmiset eivät välttämättä työstäsi tiedä tai osaisi arvata?

Kaikki eivät välttämättä ole tietoisia kaikista tehtävistäni Leppäkoskella, mutta toivon, että tämä työntekijäesittely korjaa asian. Lisäksi moni ei luultavasti tiedä, että olen hiljattain laatinut itselleni nettisivut.

Ikimuistoisin hetki?

Ikimuistoisia hetkiä on monia, mutta niistä viimeisimmät sijoittuvat viime syksyyn, jolloin vaihdoimme kerralla, Leppäkosken Energian ja Sähkön käyttämät asiakastietojärjestelmä-, mittaus- ja tasehallintapalvelut sekä siirsimme laskujen välitys-, tulostus- ja perintätoiminnot sekä laskuihin liittyvät asiakaspalvelutoiminnot silloisilta kumppaneilta uusille kumppaneille. Toimin hankkeessa integraatio-osuuden projektipäällikkönä ja järjestelmien yliheiton jälkeen oli ilo seurata, kuinka kumppaneiden kanssa yhteistyössä toteuttamieni integraatioiden välityksellä tiedot siirtyivät mittarilta laskutusjärjestelmään ja asiakkaalle asti.

Hauska fakta

Työtehtäviini kuuluu aina silloin tällöin myös it-tukena toimimista, mutta it-tukeen liittyvät tehtävät ovat usein itseään toistavia, sillä suurimman osan tukitehtävistä ratkaisee päätelaitteen tai sovelluksen uudelleenkäynnistys. Tähän liittyykin hauska kollegalta kuulemani sanonta ”Buutti kaiken muutti”.

 

Lue lisää Leppäkosken työntekijöiden päivistä

Pysy ajan tasalla, tilaa uutiskirje!

Tilaa Leppäkosken ajankohtaiset uutiset, edut ja arjen vinkit suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.