Tiedotteet | Lämpö 15.12.2021

Ulvilan Lämmön kaukolämmön hinta pysyy alle valtakunnan keskitason

Leppäkoski- konserniin kuuluvan Ulvilan Lämpö Oy:n kaukolämpöasiakkaille ei ole luvassa hinnankorotuksia ensi vuonna. Yhtiön hallitus vahvisti vuoden 2022 budjetissa hintatason pysyvän ennallaan. Vakaan kaukolämmön hinnan mahdollistaa mm. kuluvan vuoden keväällä Pori Energia Oy:n kanssa solmittu yhteistyö- ja lämmöntoimitussopimus.

”Jo usean vuoden ajan kaukolämmön hinta on Ulvilassa ollut valtakunnallista keskihintaa alhaisempi”, kertoo toimitusjohtaja Jari Kujanpää Ulvilan Lämmöstä. ”On ilo kertoa ulvilalaisille kaukolämpöasiakkaille, että trendi jatkuu myös tulevana vuonna”, Kujanpää jatkaa.

Leppäkosken Lämpö Oy osti Ulvilan Lämmön koko osakekannan elokuussa 2019. Tavoitteena on kehittää Ulvilan Lämpö Oy:tä pitkäjänteisesti. ”Leppäkosken Lämpö Oy toimii yhteensä kuudella paikkakunnalla Pirkanmaan ja Satakunnan alueilla. Yhteistyö Pori Energian kanssa mahdollistaa kaukolämmön kilpailukyvyn verrattuna muihin lämmitysmuotoihin”, toteaa toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkosken Lämmöstä.

Ulvilan alueen lämpöenergia tuotetaan Pori Energian Aittaluodon uudella biopolttoaineita, teollisuuden sivuvirtoja ja paikallisia energialähteitä hyödyntävällä voimalaitoksella. Kullaan Koskissa yhtiöllä on oma pellettiä käyttävä lämpökeskus.

100 % päästötöntä kaukolämpöä täysvihreätakuulla

Nyt myös Ulvilan kaukolämpöasiakkaiden on mahdollista hankkia täysin hiilidioksidivapaata kaukolämpöä Pori Energian käyttöönottaman vihreän sertifikaatin myötä. Täysvihreätakuun avulla asiakas voi valita todistetusti ympäristöystävällisimmän lämmityksen ja taata itselleen kokonaan uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla energialähteillä tuotettua kaukolämpöä.

”Palvelun avulla asiakas saa todistuksen siitä, että kiinteistön kaukolämpö on tuotettu 100 % uusiutuvilla polttoaineilla ja lämmityksen hiilijalanjälki on 0 g/kWh. Täysvihreätakuun verollinen lisähinta on vain 0,99 €/MWh. Kuka tahansa ulvilalainen kaukolämmittäjä voi tilata halutessaan Täysvihreätakuun päästöttömän kaukolämmön”, toteaa Pori Energian johtaja Eero Niemitalo.


Ulvilan Lämpö Oy on paikallinen kaukolämmön jakelu- ja tuotantoyhtiö. Yhtiön lämpöverkostot sijaitsevat Ulvilassa Friitalan-Vanhakylän ydinalueella. Ulvilan Lämpö Oy:n asiakaskunta koostuu verkostojen läheisyydessä sijaitsevista asunto-, liike- ja teollisuusrakennuksista. Pirkanmaalla ja Satakunnassa toimiva Leppäkosken Lämpö Oy osti Ulvilan Lämmön koko osakekannan elokuussa 2019.