Tiedotteet | Lämpö 08.08.2019

Ulvilan Lämpö Oy kokonaan Leppäkosken omistukseen

Leppäkosken Lämpö Oy osti Ulvilan kaupungin omistuksessa olleet Ulvilan Lämpö Oy:n osakkeet. Osakekaupan arvo on 2,5 miljoonaa euroa.  Kauppakirja allekirjoitettiin 7.8.2019.

Leppäkosken Lämpö Oy osti Fortum Power & Heat:lta 44,4 % Ulvilan Lämpö Oy:n osakkeista vuonna 2014 ja nyt toteutuneen kaupan myötä yhtiö siirtyy kokonaan osaksi Leppäkosken Sähkö -konsernia.

“Nyt tehty osakekauppa tukee hyvin konsernin kasvustrategiaa ja tavoitteenamme on kehittää Ulvilan Lämpö Oy:tä pitkäjänteisesti”, toteaa Leppäkosken Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen.

Leppäkosken Sähkö -konsernilla on vahvat perinteet ja osaaminen kaukolämpötoiminnoissa. Kaupan jälkeen Leppäkosken Lämpö Oy toimittaa kaukolämpöä yhteensä kuudella paikkakunnalla. Yhtiön toimittama lämpö tuotetaan yli 90 %:sti kotimaisilla polttoaineilla, joka ympäristöystävällisyytensä lisäksi mahdollistaa myös kaukolämmön kilpailukyvyn muihin lämmitysmuotoihin verrattuna.

”Leppäkosken Sähkö -konsernin liiketoimintatapoihin kuuluu, että paikkakunnilla, joilla konserniyhtiöillä on merkittävää toimintaa, on yritysten hallinnossa paikallista osaamista. Noudatamme samaa käytäntöä myös Ulvilassa”, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen.

Ulvilan Lämpö Oy:n hallituksen jäseneksi on kutsuttu Jukka Moilanen ja hänelle varajäseneksi Heikki Saari. Ulvilan Lämpö Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Jari Kujanpää.

Ulvilan Lämmön hallitus

  • hallituksen puheenjohtaja toimitusjohtaja Juha Koskinen, Leppäkosken Lämpö Oy
  • hallituksen varapuheenjohtaja talousjohtaja Juha Siiranen, Leppäkosken Sähkö Oy
  • hallituksen jäsen kaupunginjohtaja Jukka Moilanen, Ulvilan kaupunki

Lisätietoja: Leppäkosken Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen, puh. 044 7503 315

Ulvilan Lämpö Oy on paikallinen kaukolämmön jakelu‐ ja tuotantoyhtiö. Yhtiön lämpöverkostot sijaitsevat Ulvilassa Friitalan‐Vanhakylän ydinalueella, Ulvilan Kullaalla yhtiön pellettilämpökeskus ja verkosto sijaitsevat Koskin taajamassa. Lämpöenergia Friitalan‐Vanhakylän verkostoon tuotetaan Pori Energian Aittaluodon lämpökeskuksella pääsääntöisesti turpeella ja muulla kotimaisella polttoaineella sekä Kiltatiellä pelletillä. Kullaan Koskissa yhtiöllä on oma pellettiä käyttävä lämpökeskus. Ulvilan Lämpö Oy:n asiakaskunta koostuu verkostojen läheisyydessä sijaitsevista asunto‐, liike‐ ja teollisuusrakennuksista. Ulvilan Lämpö Oy:n energianmyynti on n. 30.000 MWh ja liikevaihto n. 2,1 M€. Yhtiön asiakasmäärä on 124.

Leppäkosken Lämpö Oy on osa Leppäkosken Sähkö -konsernia. Yhtiö toimittaa kaukolämpöä 7 kunnan alueilla nyt toteutuneen kaupan myötä lähes 1500 asiakkaalle ja vastaa kaukolämmön ja maakaasun asiakaspalvelusta, myynnistä ja jakelusta, kaukolämpö- ja maakaasuverkostojen kunnossapidosta ja rakentamisesta sekä kaukolämmön tuotantolaitosten kunnossapidosta.