Tiedotteet | Sähkönjakelu 18.02.2020

Uusi järjestelmä kertoo sähköverkon vioista reaaliaikaisesti

Leppäkosken Sähkö Oy on ottanut koekäyttöön uusinta tekniikkaa sähköverkon tarkkailuun ja vikatilanteiden hallintaan. Suomalaisen Safegrid Oy:n toimittama Intelligent Grid System™ valvoo runkoverkon tilaa ja näyttää sekä verkon käyttötiedot että mahdolliset viat reaaliaikaisesti. Järjestelmä on huomattavasti tarkempi ja tehokkaampi kuin perinteiset vianilmaisujärjestelmät.

Safegrid käyttöön

Intelligent Grid Systemin avulla Leppäkosken Sähkön runkoverkon viat pystytään havaitsemaan ja niihin reagoimaan entistäkin tehokkaammin. Reaaliaikaiset hälytykset ja vikojen tarkka paikannus mahdollistavat nopeammat korjaukset, mikä minimoi asiakkaille aiheutuvat käyttökatkokset vikatilanteissa.

Leppäkosken Sähköllä on Ylöjärvellä koekäytössä keskijännitteisten kaapeliverkkojen valvontaan tarkoitettuja GrayFox™-sensoriyksiköitä, jotka kommunikoivat langattomasti pilvessä toimivan GridGuardian™-taustajärjestelmän kanssa.

“Jatkossa järjestelmä antaa meille myös muita tietoja verkon tilasta. Se mahdollistaa mm. laitteiden ennaltaehkäisevän huoltamisen, mikä vähentää vikojen määrää, pidentää laitteiden käyttöikää ja alentaa kustannuksia”, kertoo Leppäkosken Sähkön käyttöpäällikkö Jukka Rajala.

“Intelligent Grid Systemin avulla pystymme ehkäisemään sähkökatkoja ja niiden esiintyessä minimoimaan niiden keston. Lisäksi järjestelmä tehostaa toimintaamme, koska sen avulla saadaan vikapaikkatiedot entistä nopeammin. Tämän yhdistelmän ansiota pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa palvelua”, Rajala jatkaa.

“Leppäkosken Sähkö on meille erinomainen pilottiasiakas, sillä yhtiö kehittää aktiivisesti toimintaansa ja heillä suhtaudutaan ennakkoluulottomasti uuteen teknologiaan. Leppäkoskelta saatava palaute auttaa meitä kehittämään järjestelmää entistä paremmaksi ja toimivammaksi”, toteaa Safegrid Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hakunti.

Leppäkosken Sähkön ja Safegridin tavoitteena on kokeilujakson jälkeen laajentaa järjestelmän käyttöä useammille paikkakunnille Leppäkosken jakeluverkkoalueella.

Lisätietoja

käyttöpäällikkö Jukka Rajala, Leppäkosken Sähkö Oy, puh. 044 7503 011
toimitusjohtaja Jussi Hakunti, Safegrid Oy, puh. 040 5825 229

Leppäkosken Sähkö Oy on osa pääosin Pirkanmaalla ja Satakunnassa toimivaa Leppäkoski-konsernia. Asiakaslupauksen mukaisesti konserni on tähän asti ja tästä eteenpäin sitoutunut löytämään yhä parempia ratkaisuja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin, toimimaan vastuullisesti sekä pitämään katseen tiukasti tulevaisuudessa. Konsernin kehityshankkeissa sovelletaan ennakkoluulottomasti uusia teknologioita ja toimintatapoja. Uuden teknologian käytännön soveltamisella ja uusilla toimintamalleilla varmistetaan, että ratkaisut ovat teknisesti valmiita, asiakkaita kiinnostavia ja taloudellisesti perusteltuja tarkasteltiinpa niitä ratkaisun tuottajan tai asiakkaan näkökulmasta.

Safegrid Oy vuonna 2019 perustettu yritys, joka kehittää ja valmistaa sähköverkkojen viantunnistukseen ja -valvontaan tarkoitettuja laitteita ja ohjelmistoja.
www.safegrid.io

Leppäkoski Group Oy:n tytäryhtiö Grid.vc on energia-alalla ja sen asiakasrajapinnassa toimiviin startup- ja kasvuyrityksiin keskittyvän rahaston hallinnointiyhtiö. Yhtiö teki viime vuonna ensimmäiset sijoituksensa kolmeen suomalaiseen kasvuyhtiöön, joista yksi on Safegrid Oy.