Tiedotteet 30.10.2017

Grid.vc luo mahdollisuuden sijoittaa energiamarkkinan murrokseen

Kuvassa edestä vasemmalta: kehitysjohtaja Mauno Oksanen (Leppäkosken Sähkö Oy),  Myyntijohtaja Mika Laatu (Grid.vc Oy) ja takana vasemmalla Fund and dealflow manager Jaakko Isotalo (Grid.vc Oy) sekä toimitusjohtaja Juha Koskinen (Leppäkosken Sähkö Oy).

Uusi pääomasijoittaja, Leppäkosken Sähkön tytäryhtiö, Grid.vc Oy, on aloittanut toimintansa. Yhtiö hakee sijoittajia rahastoon, joka tulee sijoittamaan energia-alan transition avaamiin uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Yhtiö käynnistää myös Grid.LAB-yhteisön, joka yhdistää energiayhtiöt, teollisuuden, startupit sekä asiantuntijat energia-alan murroksen ympärillä. Lisäksi Startupit saavat käyttönsä energiatoimialan liiketoiminta-alustan verkkoineen ja asiakasrajapintoineen. Vastaavaa konseptia pystyy tarjoamaan vain harva rahasto jopa Euroopan tasolla.

Pääomasijoitusyhtiö Grid.vc Oy (Grid) on aloittanut toiminnan ja avannut toimiston Helsinkiin. Yhtiö näkee, että energia-alan liiketoimintamallit, teknologiat ja verkostot tulevat uudistumaan merkittävästi tulevien vuosien aikana. Tämä energia-alan transitio avaa paljon uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös aikaisen vaiheen yrityksille. Grid tulee tekemään sijoituksia alaa mullistaviin startup-yrityksiin sekä tukemaan niitä kasvun käynnistämisessä.

Grid.vc Oy:n perustaja, Leppäkosken Sähkö Oy, on sitoutunut tekemään viiden miljoonan euron sijoituksen Grid.vc:n tulevaan rahastoon. Grid.vc Oy tulee hakemaan rekisteröitymistä Finanssivalvonnan ylläpitämään rekisteriin rekisteröitymisvelvollisista vaihtoehtorahastojen hoitajista.

Grid on aloittamassa keskustelut muiden sijoittajien kanssa ensimmäisen rahaston merkinnöistä. Rahastoon haetaan ammattimaisia sijoittajia energia-alalta ja teollisuudesta sekä institutionaalisia sijoittajia.

Rahastoon haetaan lähinnä kotimaisia sijoittajia, mutta sijoituskohteita Grid etsii kansainvälisesti. Yhtiö onkin jo ollut yhteydessä kymmenien hollantilaisten, espanjalaisten, saksalaisten, ranskalaisten ja suomalaisten startupien kanssa.

Sijoitustoiminnan lisäksi Grid.vc aloittaa Grid.LAB-yhteisön rakentamisen. LAB-toiminnan tavoite on tuoda energiayhtiöt, teollisuus, startupit ja alan asiantuntijat saman keskustelun ääreen. Grid näkee aktiivisen keskustelun innovatiivisten kasvuyritysten ja alan vakiintuneiden toimijoiden välillä erityisen tärkeäksi kaikkien toimijoiden kannalta.

Alkuvaiheen yrityksille Grid.LAB on testikenttä, jossa tuotteen ja liiketoimintamallin kiinnostavuutta voidaan kokeilla varhaisessa vaiheessa. Vakiintuneille kotimaisille yhtiöille Grid.LAB on erinomainen ikkuna kansainvälisen energiamurroksen ennakointiin ja hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

 

Grid.vc Oy:n verkkosivut

 

Lisätiedot:

Jaakko Isotalo
Fund and dealflow manager
Grid.vc Oy
Puh: 040 712 3655
jaakko.isotalo(at)grid.vc

Juha Koskinen
Toimitusjohtaja
Leppäkosken Sähkö Oy
Puh. 044 750 3315
juha.koskinen(at)leppakoski.fi