Tiedotteet 24.03.2020

Vatajankosken Sähkö Oy:n vähemmistöomistajat huolissaan omistuksen laimentumisesta

Leppäkoski Group Oy (Leppäkoski) on alueellisena energiayhtiönä kiinnostunut ostamaan Vatajankosken Sähkö Oy:n osakkeita Kankaanpään kaupungilta. Taustalla on Vatajankosken yhtiökokouksen päätösesitys osakkeiden alihintaisesta suunnatusta osakeannista ja omien osakkeiden hankkimisesta. Leppäkosken hallitus on 20.3.2020 päättänyt tarjota Kankaanpään kaupungille yhtiön osakkeista 300,00 euroa kappale riippumatta onko kaupan kohteena kantaosake tai etuoikeutettu osake. Tarjous on hinnaltaan moninkertainen verrattuna Vatajankosken Sähkö Oy:n hallituksen käsitykseen yhtiön osakkeen arvosta. Leppäkosken ostotarjous koskee ensi sijassa 20.000 osaketta.

Vatajankosken Sähkö Oy:n yhtiökokous on tiistaina 24.3.2020. Kokouksessa hallitus esittää yhtiökokoukselle, että yhtiö saa valtuudet ostaa etuoikeutettuja osakkeita 50-80 euron kappalehintaan enintään 5 000 kpl. Samassa kokouksessa hallitus myös esittää suunnattua osakeantia Kankaanpään kaupungille sekä Karvian kunnalle koskien yhteensä 30 600 uutta osaketta, jossa osakkeen arvoksi muodostuu 65 euroa kappaleelta.  Menettelyllä liudennetaan muiden osakkeen omistajien omistusta noin 12 %.

”Edellä mainitut hallituksen esitykset ovat selvästi osakkeen arvostuksen osalta alihintaisia, ja näin ollen kohtelevat osakkeenomistajia epätasa-arvoisesti. Suunnattu alihintainen anti koskee siis vain Kankaanpään kaupunkia ja Karvian kuntaa, ei muita osakkeenomistajia”, ihmettelee osakkeenomistaja Leppäkoski Group Oy:n toimitusjohtaja Juha Koskinen.

”Leppäkoski on vakavarainen alueellinen energiayhtiö. Myymällä osakkeita Leppäkoskelle Kankaanpään kaupunki varmistaisi samalla, että omistus säilyy vahvasti paikallisissa käsissä”, sanoo toimitusjohtaja Juha Koskinen.