Tiedotteet 04.01.2019

Vuosisata Virtaa ja Kasvua – Leppäkoski 100 vuotta

Leppäkosken Sähkö Oy perustettiin 3.1.1919. Yhtiö juhlii satavuotismerkkipäiväänsä 4.1.2019. Juhlassa julkistettiin tamperelaisen tietokirjailija-graafikko Leena Vaahteran kirjoittama ja muotokuvaaja Sirpa Ryypön kuvittama ”Vuosisata Virtaa ja Kasvua -juhlateos”. Uuden vuosisadan aluksi yhtiö käynnistää myös uuden liiketoiminnan osaksi Leppäkosken Energia Oy:n liiketoimintaa. Uuden energiaratkaisuliiketoiminnan strategisena tavoitteena on mm. kaupallistaa energiatoimialaan ja sen rajapintaan liittyviä uusia energiaratkaisuja, sekä luoda niihin liittyviä palveluverkostoja ja prosesseja sekä kaupallisesti hyödyntää muuttuvan uuden liiketoimintaympäristön mahdollisuuksia.

”Juhlateos Vuosisata Virtaa ja Kasvua maalaa yhtiön kasvutarinan vahvasti henkilökuvien kautta kuvaten samalla myös yhteiskunnan kehitystä Suomessa. Kirja on kunnianosoitus yhtiön hallinnolle ja henkilöstölle, joka on kautta aikojen ollut poikkeuksellisen sitoutunutta”, toimitusjohtaja Juha Koskinen summaa teoksen alkuteksteissä.

Leena Vaahtera kuvaa satavuotishistorian kirjoittamisen olleen antoisaa ja innostavaa: ”On tärkeää nähdä historia ihmisten kautta”, hän toteaa. Muotokuvaaja Sirpa Ryyppö kertoo arvostavansa erityisesti sitä että työtä tehneet ihmiset ja sitä kautta muotokuvat oli nostettu niin suureen arvoon.

Seuraavat sata vuotta
Uusi, alkava vuosisata on toimitusjohtaja Juha Koskisen mukaan täynnä mahdollisuuksia. Ne ketkä näkevät etulinjassa mihin muutos kulkee, menestyvät nyt ja tulevaisuudessa.

Tulevaisuudessa energiaverkot ovat osa laajempaa ”energia-alustataloutta”, jossa alan toimijat vastaavat asiakkaiden tarpeellisiksi arvostamista energiapalveluista ja -ratkaisuista. Järjestelmien hajautus ja älykkyyden kasvu sekä muu nopea teknologiakehitys lisäävät asiakkaiden valinta- ja vaikutusmahdollisuuksia. Tulevaisuus sisältää epävarmuuksia, mutta voi olla myös mahdollisuus parempaan. Tulevaisuuden vahvuuksia ovat monipuolinen ja kaksisuuntainen järjestelmä, jossa sähkö-, lämpö- ja kaasuverkoilla on keskeinen rooli eri energiamuotojen hyödyntämisessä ja varastoinnissa. Olemassa oleva infra integroi hajautetun ja pienimuotoisen energian tuotannon ja kulutuksen älykkäiksi kokonaisuuksiksi.

Lahjoitukset luonnonvaraisen taimenen suojeluun
”Olemme pyytäneet juhliin kutsumiamme tahoja ohjaamaan mahdolliset muistamiset pankkitilille, jonne kertyneet varat kohdistamme luonnonvaraisen taimenen suojeluun toimialueellamme”, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen.

”Tämän lisäksi lahjoitamme myös itse merkittävän summan taimenten suojeluun. Vastuullisuus on yksi yhtiömme arvoista ja luonnonsuojelu on tärkeä osa yhteiskuntavastuuta”, Koskinen jatkaa.

Yhtiön pitkäaikaisia työntekijöitä huomioitiin
Tilaisuudessa jaettiin yhtiön pitkäaikaisille työntekijöille Suomen presidentin itsenäisyyspäivänä myöntämät kunniamerkit sekä keskuskauppakamarin myöntämät palvelusvuosiansiomerkit.

Kutsuvierastilaisuuden jälkeen alkoivat Scandic Ikaalisten Kylpylässä vuoden 1996 tangokuninkaan Tomi Markkolan tahdittamat tanssit, jonne yhtiö tarjosi vapaan pääsyn koko kansalle.