Mikä on paras lämmitysjärjestelmä minulle?

Lämmitystavan valinta on yksi suurimmista päätöksistä talonrakentajalle. Autamme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan lämmitysjärjestelmän ja saat tietoa eri vaihtoehdoista.

Uuden talon rakentajalla on useita vaihtoehtoja lämmitysjärjestelmäksi. Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi ympäristöystävällisyyteen, käytön vaivattomuuteen sekä energiakustannuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Täydentävät lämmitysjärjestelmät toimivat varalämmönlähteenä ja pienentävät ostoenergian tarvetta.

 

Kaukolämpö

Kaukolämpö on maamme yleisin lämmitysmuoto. Se on ympäristöystävällinen, helppo ja varma taajamien lämmitystapa. Asiakkaille lämpö siirretään kaukolämpöverkossa kiertävän kuuman veden avulla. Menojohdon kuuma vesi luovuttaa asiakkaan lämmönsiirtimen välityksellä lämpöä talon lämmitys- ja lämpimän käyttöveden verkkoihin.

Lisätietoja kaukolämmöstä

 

Sähkölämmitys

Sähkölämmitys on edelleen uusissa pientaloissa yksi suosituimmista lämmitysmuodoista. Selvästi yleisin sähkölämmitysmuoto on suora sähkölämmitys, mutta se on vaihtumassa erilaisilla lämpöpumpuilla varustettuihin sähkölämmitystapoihin. Varaavan sähkölämmityksen voi toteuttaa vesikiertoisena.

Sähkölämmityksen etuna on perustamiskustannusten edullisuuden lisäksi myös helppokäyttöisyys, monipuolisuus ja joustavuus. Käytännössä kaikki pientalorakentajat rakentavat tulisijan täydentämään sähkölämmitystä, myös ilmalämpöpumput ovat suosittuja.

Sähkölämmittäjän sähkösopimus?

 

Maakaasu

Maakaasu on helppokäyttöinen ja varma energiavaihtoehto, joka säästää ympäristöä, sillä sen poltossa ei synny hiukkas-, rikkidioksidi tai raskasmetallipäästöjä. Maakaasulla toimiva lämmitysjärjestelmä koostuu lämmityskattilasta, siihen liitetystä kaasupolttimesta ja vesikiertoisesta lämmönjakojärjestelmästä. Jos lämmitysenergiaksi on valittu maakaasu, sitä kannattaa hyödyntää myös esimerkiksi keittiön liedessä. Omakotitalossa maakaasua voidaan käyttää kodin lämmitykseen, lämpimän käyttöveden tuottamiseen ja ruoan valmistukseen. Lisäksi kaasua voi hyödyntää vaikkapa kaasutakassa, ulkoterassin lämmityksessä infrapunasäteilijällä, tunnelmavalaistuksessa sekä pihagrilleissä.

Lisätietoa maakaasusta