Tiedotteet | Sähkö 11.10.2022

Leppäkosken Sähkön Säästöohjaus-palvelu auttaa säästämään sähkökuluissa

Leppäkosken Sähkö Oy:n uuden Säästöohjaus-palvelun avulla varaavia lämmityslaitteita voi ajastaa käynnistymään yön edullisten tuntien aikana. Säästöohjauksesta hyötyvät erityisesti ne asiakkaat, jotka ostavat omalta sähkönmyyjältään pörssi- tai yösähköä. Sähkösopimusten siirtyessä entistä enemmän pörssisidonnaisiksi, palvelusta on hyötyä yhä useammalle.

Sähkökuorman ohjauksen avulla varaava lämmityslaite kytkeytyy sähkömittarilta päälle edullisten tuntien aikaan yöllä, jolloin sähköenergian yö- ja pörssisähkö ovat yleensä edullisimmillaan. Säästöohjaus-palvelussa kuormanohjauksen kytkentäaikaa muutetaan nykyisestä klo 22:sta yön edullisimmille tunneille klo 01 jälkeen.

Energiansäästöviikolla julkaistu uusi Säästöohjaus-palvelu auttaa asiakasta hallitsemaan omaa sähkönkulutustaan ja vähentää sähköverkon kulutuspiikkejä, kun laitteet eivät kytkeydy yhtäaikaisesti päälle. ”Pörssisähköasiakkaiden edullisemman hinnan lisäksi palvelusta on hyötyä myös huoltovarmuuden näkökulmasta ja tehopulan riski vähenee kuormituksen siirtyessä yön pienemmän kulutuksen tunneille. Lisäksi palvelun käyttö on ekoteko, sillä yön tunteina sähköntuotannossa käytetään enemmän uusiutuvia tuotantomuotoja”, listaa Leppäkosken Sähkö Oy:n käyttöpäällikkö Jukka Rajala palvelun etuja.

SPOT-hinnan keskiarvo vuoden 2022 aikana tunneittain. Kuvasta voidaan nähdä, että yön edullisimmat tunnit ajoittuvat klo 01-06 välille.

Palvelu on maksuton eikä se vaikuta siirtotuotteeseen tai sähkön siirron hinnoitteluun. Kaksiaika- ja kausisiirron edullisempi hinnoittelu alkaa siis edelleen klo 22, vaikka kuormat kytkeytyvätkin päälle myöhemmin.

”Ohjauksen voivat ottaa käyttöön kaikki asiakkaamme, joilla on sähkömittarille kytketty ohjattavia sähkökuormia. Tällaisia kohteita ovat useimmiten sähkölämmitteiset omakotitalot”, Rajala sanoo. ”Palvelulle on nyt kysyntää, koska pörssisähkön tuntihinnat ovat yleensä edullisimmillaan yöllä kello 01 jälkeen”.

”Säästöohjaus-palvelun saa käyttöön täyttämällä palvelun tilauslomakkeen nettisivuillamme. Palvelu kytketään noin viikon kuluttua tilauksesta”, kertoo Rajala.

Lue lisää ja täytä tilauslomake