Säästöohjaus-palvelun avulla ajastat sähkökäyttöisiä varaavia lämmityslaitteita, kuten lämminvesivaraajaa tai varaavaa lämmitystä käynnistymään yön edullisten tuntien aikana.

Säästöohjaus-palvelu auttaa hallitsemaan omaa sähkönkulutustasi ja vähentämään sähköverkon kulutuspiikkejä, kun laitteet eivät kytkeydy yhtäaikaisesti päälle. Pörssisähköasiakkaille edullisemman hinnan lisäksi palvelusta on hyötyä myös huoltovarmuuden näkökulmasta ja tehopulan riski vähenee. Lisäksi palvelun käyttö on ekoteko, sillä yön tunteina sähköntuotannossa käytetään enemmän uusiutuvia tuotantomuotoja.

Säästöohjaus-palvelun voivat ottaa käyttöön kaikki asiakkaamme, joilla on sähkömittarille kytketty ohjattavia sähkökuormia. Tällaisia kohteita ovat useimmiten sähkölämmitteiset omakotitalot, paritalot tai rivitalot. Voit tarkistaa sähkömittarilta ja energiankulutustiedoistasi onko sinulla jo kuormanohjaus käytössä.

Kun palvelu otetaan käyttöön, kuormanohjauksen kytkentäaikaa muutetaan nykyisestä klo 22:sta yön edullisimmille tunneille klo 01:een. Sähkökuormat kytkeytyvät päälle 60 minuutin sisällä klo 01 jälkeen eli klo 02 mennessä. Poiskytkentäaika muuttuu vastaavasti klo 06:een.

Palvelu on maksuton eikä se vaikuta siirtotuotteeseen tai sähkön siirron hinnoitteluun. Kaksiaika- ja kausisiirron edullisempi hinnoittelu alkaa siis edelleen klo 22, vaikka kuormat kytkeytyvätkin päälle myöhemmin.

Tuntihinnoittelua käyttävät asiakkaat

Säästöohjauksesta hyötyvät erityisesti ne asiakkaat, jotka ostavat omalta sähkönmyyjältään pörssi- ja yösähköä. Sähkökuorman ohjauksen avulla varaava lämmityslaite kytkeytyy sähkömittarilta päälle edullisten tuntien aikaan yöllä, jolloin sähköenergian yö- ja pörssisähkö ovat yleensä edullisimmillaan.

Vieressä näet kuvaajan SPOT-keskihinnasta vuoden 2022 aikana tunneittain. Kuvasta voidaan nähdä, että yön edullisimmat tunnit ovat klo 01-06 välissä.

Säästöohjaus-palvelun tilaaminen

Tilaa palvelu käyttöösi täyttämällä alla oleva lomake. Tiedot löydät esimerkiksi sähkönsiirtolaskultasi. Kytkemme palvelun päälle noin viikon sisällä tilauksesta. Lähetämme teille tekstiviestin kun palvelu on kytketty käyttöön. Jotkut mittarityyppimme eivät vielä tue palvelua, mutta näissä tilanteissa olemme teihin yhteydessä ja vaihdamme teille uuden sähkömittarin veloituksetta.
Tilaan noin kerran kuukaudessa ilmestyvän Leppäkosken uutiskirjeen sähköpostiini
Tietosuojaseloste*

Usein kysyttyä Säästöohjaus-palvelusta

Tottakai! Palvelu vähentää myös sähköpulan riskiä, kun sähkönkäyttö jakautuu tasaisemmin vuorokauden eri tunneille ja on myös ekoteko, sillä yön tunteina sähköntuotannossa käytetään enemmän uusiutuvia sähköntuotantomuotoja.

Kytkentäajan vaihtaminen ei muuta vesivaraajan lämpenemistä. Yleensä käyttövesi lämpiää noin kolmessa tunnissa, eli jos varaaja kytketään päälle klo 02.00, on se lämmin klo 05.00. Uusi kuormanohjausryhmä kytkee laitteen päälle vähintään neljäksi tunniksi (vähimmäisaika klo 02-06).

Voit tarkistaa sähkömittarilta ja energiankulutustiedoistasi onko sinulla jo kuormanohjaus käytössä. Jos sinulla on kuormanohjaus käytössä, energiankulutuksessasi on piikki klo 22 alkaen, sähkömittarista kuuluu naksahdus noin klo 22 ja lämminvesivaraaja tai kiinteistön lämmitys menee päälle samassa yhteydessä. Kiinteistössä voi olla käytössä myös erillinen kello, jolla kuormat ohjataan päälle klo 22 ja näissä tilanteissa Säästöohjaus-palvelua ei ole mahdollista käyttää.

Sähkökuorman ohjaus ei ole käytössä, jos sähkökuorman ohjauskytkentöjä ei ole asennettu. Jos sähkökuorman ohjauskytkentöjä ei ole asennettu, ota yhteyttä sähköurakoitsijaasi, joka tekee kytkettävästä laitteesta tarpeelliset asennukset sähkömittarille. Sähköurakoitsijasi ilmoittaa meille yleistietolomakkeella kun asennus on tehty, jonka jälkeen voimme kytkeä kuormanohjauksen sähkömittarille.

Palvelun voi ottaa käyttöön, jos kuormanohjaus on toteutettu sähkömittarin kautta. Rivitaloissa saattaa kuormanohjaus olla toteutettu myös erillisellä huoneisto- tai kiinteistökohtaisella kellolla. Ohjaus saattaa olla toteutettu myös niin, että se tulee koko kiinteistöön yhden sähkömittarin kautta. Näissä tilanteissa koko kiinteistön tulee siirtyä kerralla Säästöohjaus-palveluun tai kytkennät tulee muuttaa niin, että kuormanohjaukset tulevat huoneistokohtaisilta mittareilta. Kuormanohjauksien muutostyöt ovat kiinteistön omistajan vastuulla. Jos haluatte siirtää koko kiinteistön palvelun piiriin, olkaa yhteydessä tekniseen asiakaspalveluumme puh. 03 4503 501 tai asiakaspalvelu(at)leppakoski.fi (ma-pe klo 9-16).

Palveluehdot

Jos tilatun Säästöohjaus-palvelun käyttöönotto ei kohteessanne onnistu, ilmoitamme asiasta teille. Tarvittaessa vaihdamme kohteeseen uuden sähkömittarin veloituksetta.

Jos kuormanohjaus mittarin ohjelmoinnista huolimatta ei toimi uuden aikataulun mukaisesti, selvitämme tilanteen saatuamme siitä ilmoituksen teiltä tai havaittuamme asian itse.

Leppäkosken Sähkö Oy ei ole vastuussa palvelun toimimattomuudesta tai sen tuottamasta välillisestä tai välittömästä vahingosta, muuten kuin verkkopalveluehdoissa määritellyllä tavalla.

Palvelu tuotetaan asiakkaille veloituksetta ja ilman erillistä takuuta, vastuut palvelun toimivuudesta rajautuvat verkkopalveluehtojen mukaisiin vastuisiin.

Palvelun irtisanominen

Voitte irtisanoa palvelun koska vain ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme. Irtisanomisen yhteydessä ohjelmoimme mittarinne takaisin kytkemään kuormat päälle klo 22.