Tiedotteet 09.04.2020

Leppäkoski kohdistaa avun sitä tarvitseville

Leppäkoski Group Oy tytäryhtiöineen on päättänyt poikkeusolojen vallitessa antaa konkreettisesti tukea apua tarvitseville. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yhtiöt antavat sekä kuluttaja- että yritysasiakkailleen maksuaikaa 2 kuukautta koko laskun loppusummasta, mikäli asiakas on joutunut koronan vuoksi maksuvaikeuksiin. Huojennus koskee sähkönjakelu- , myynti-, kaukolämpö- ja maakaasuasiakkaita, ei siis pelkästään sähkön jakeluverkon asiakkaita.

Edellä mainitulla maksujoustolla voidaan varmistaa avun kohdistuminen oikeasti niitä tarvitseville asiakkaille. “Käytännössä eräiden yhtiöiden käyttöönottamat muutaman kuukauden ns. 50 %:n huojennukset sähkönjakelumaksuihin, eivät loppukädessä ole niin suuria miltä ne kuulostavat, sillä ne kohdistuvat ainoastaan sähkönjakelumaksujen energiamaksuosaan ilman alv.- ja sähköveroa. Esimerkiksi Leppäkoskella vastaava alennus tarkoittaisi touko-kesäkuussa keskimäärin noin 12 €/kuukausi/asiakas. Tosiasiallisesti enemmän kuluttavien kuukausialennus on suurempi ja vähemmän kuluttavien pienempi. Alennukset eivät nähdäkseni ole tasapuolisia eivätkä ne oikeasti hyödytä maksuvaikeuksissa olevaa asiakasta paljoakaan verrattuna maksuajan pidentämiseen. Yhtiössä on myös selvitetty, mitä sähkönjakelun perusmaksun puolittaminen vaikuttaisi yhtiön omille asiakkaille. Laskelmien mukaan vaikutus olisi pääosalla kuluttaja-asiakkaista noin 5,95 – 8,95 €/kuukausi/asiakas”, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkoski Group Oy:stä.

“Leppäkoski ei halua hyödyntää tätä vaikeaa tilannetta markkinointiviestinnässään ja toimimme vastuullisesti kaikilta osin. Haluamme kohdentaa avun hädässä oleville ja sitä voimme parhaiten tehdä antamalla maksuaikajoustoa juuri niille, jotka sitä eniten tarvitsevat”, Koskinen toteaa.

Lisätietoja

toimitusjohtaja Juha Koskinen
puh. 044 750 3315 tai
juha.koskinen@leppakoski.fi

 

 

Tarvitsetko lisää maksuaikaa?

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään maksuaikaan liittyvissä asioissa. Otathan yhteyttä ennen laskusi eräpäivää