Vinkit 06.11.2018

Maailman suosituimmassa korttipelissä mitataan älyä ja psykologisia taitoja

Oletko kuullut bridge-pelistä? Bridgen varhaisin pelimuoto on jo 1500-luvulta, mutta nykyisen muotonsa se sai 1800-1900-lukujen vaihteessa. Useissa maissa laji mielletään tärkeäksi osaksi yleissivistystä ja se on myös virallinen olympialaji. Tätä älyurheilun lajia voidaankin pitää ihanteellisena kaikille ja siihen kuuluu olennaisena osana ihmisten tapaaminen.

Bridge on pareittain pelattava neljän hengen korttipeli. Vastakkain istuvat pelaajat muodostavat aina parit. Pelin tavoitteena on saada parin kanssa yhteispelillä mahdollisimman paljon tikkejä jaon aikana. Bridgeä pelattaessa ei ole merkitystä onko pelaajalla hyvät tai huonot kortit, koska kaikissa pöydissä pelataan aivan samat kortit. Tärkeää on se kuinka hyvin pelaat samoilla korteilla kuin muut parit. Se pari, jolla on kilpailun lopussa eniten IMP-pisteitä, voittaa kilpailun.

Leppäkosken Energia on mukana tukemassa Suomen Bridgeliittoa ja tätä kautta eri paikkakunnilla toimivia, paikallisia bridgekerhoja. Jos kiinnostuit bridgestä, helpoin tapa tutustua lajiin on ottaa yhteyttä paikalliseen bridgekerhoon tai osallistua kaikille avoimeen peli-iltaan.

Avoimia tutustumistilaisuuksia järjestetään usealla bridgekerholla 21.11.2018

– Helsingissä
– Rovaniemellä
– Salossa
– Tammisaaressa
– Tampereella
– Vaasassa
– Valkeakoskella

Tarkemmat pelipaikat ja -ajat löydät täältä.

Lue lisää: www.bridgefinland.fi