Tiedotteet | Sähköautoilu 07.07.2020

Suomen ensimmäinen älykäs pikalatauskenttä lataa neljää sähköautoa kerralla

Unified Chargers on toimittanut Suomen ensimmäisen neljää sähköautoa yhtä aikaa lataavan älykkään pikalatauskentän Tuusulan asuntomessualueelle. Pikalatauskenttä on osa Nesteen “tulevaisuuden liikenneasemaa”, jolla on yli 30 % pienempi hiilijalanjälki verrattuna perinteiseen huoltoasemaan. Unified Chargers oli Grid.vc:n ensimmäisiä sijoituksia kesällä 2019.

Tuusulan Asuntomessut järjestetään elokuussa 2020. Rykmentinpuiston asuntomessualueella torstaina 9.7.2020 avattavaa “tulevaisuuden liikenneasemaa” ovat olleet toteuttamassa Unified Chargers, Leppäkosken Energia, Neste Oyj, Posti, Suomen Kaasuenergia Oy ja Tuusulan Asuntomessut. Jakeluaseman rakentamisessa, käytössä ja tuotevalikoimassa on käytetty mahdollisimman vähän ilmastoa kuormittavia ratkaisuja, minkä ansiosta aseman hiilijalanjälki on yli 30% perinteistä huoltoasemaa pienempi.

Älykkään pikalatauskentän myötä pikalatauksen saatavuus nousee aivan uudelle tasolle, sillä tulevaisuuden liikenneasemalla latautuu jopa neljä sähköautoa samanaikaisesti ja käytettävissä oleva latausteho jakautuu latauksessa olevien autojen kesken. Pikalatauskenttä ottaa automaattisesti huomioon autojen latauksen vastaanottokyvyn ja optimoi sen perusteella latausajan. Kun yhden auton akku tulee täyteen, siirtyy vapautunut latausteho automaattisesti muiden lataajien käyttöön. Kenttä tukee molempia pikalatausstandardeja; CCS ja CHAdeMO. Lataus ja maksaminen onnistuvat helpon ja avoimen mobiilisovelluksen avulla.

Älykkään latauskentän toimitti Grid.vc:n salkkuyhtiö Unified Chargers yhteistyössä Leppäkosken Energian kanssa, joka vastaa aseman operoinnista.

Lisätietoja antaa Riku Rahikka
puh +358 400 974 194
riku(at)unifiedchargers.fi

Grid.vc on energia-alalla ja sen asiakasrajapinnassa toimiviin startup- ja kasvuyrityksiin keskittyvä rahasto. Rahasto sijoittaa varhaisen vaiheen yrityksiin ja sen salkussa on tällä hetkellä neljä kansainvälistyvää suomalaistaustaista kasvuyritystä.

Unified Chargers Oy on suomalainen high-tech yritys, joka on erikoistunut sähköautojen edistykselliseen latausteknologiaan ja latausasemien käyttöliittymiin. Tarjoamme älykkäitä täyden palvelun latausratkaisuja ja viimeisintä teknologiaa kaikkiin sähköautojen lataustarpeisiin.

Tilaa uutiskirjeemme –
pysy ajantasalla energia-asioista

Saat uutiskirjeemme noin 10 kertaa vuodessa.