Älykäs lämmönohjaus

Älykkäässä lämmönohjauksessa yksittäisen lämmityspatterin, huoneen, tilan tai kiinteistön lämpötilan säätö on aiempaa tarkempaa. Järjestelmä reagoi nopeasti ulkoisten ja sisäisten lämmönlähteiden, kuten ihmisten, valaistuksen, tietokoneiden tai auringonsäteilyn tuottamaan lisälämpöön. Eri huoneissa tai kerroksissa lämpötilat ovat tasaisempia.

Leppäkoski hyödyntää älykästä lämmönohjausjärjestelmää Ikaalisten 1970-luvulla rakennetuissa toimitiloissaan. Rakennuksessa on 50 etäohjattavaa älytermostaattia. Järjestelmän käyttöönoton myötä kaukolämmön kulutus on pienentynyt jopa 30 %.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme täyttämällä alla oleva lomake.

Tasaisempi tehontarve

Kaukolämmön tehontarve tuntitasolla vaihtelee esimerkiksi lämpimän käyttöveden kulutuksen tai ilmanvaihdon mukaan. Älykäs lämmityksenohjaus osaa automaattisesti tunnistaa nämä hetkittäiset piikit ja voi pienentää kaukolämmön perusmaksua parhaimmillaan jopa yli 20 %.

Energiankäytön optimointi

Todelliseen sisäilman olosuhdetietoon perustuva lämmityksenohjaus huolehtii automaattisesti siitä, että kiinteistöä lämmitetään vain silloin kun siihen on oikea tarve.

Lisätietoa älykkäästä ohjaus- ja säätöjärjestelmästä

Mihin?

Älykäs ohjaus- ja säätöjärjestelmä sopii kerrostaloihin ja erityisin hyvin kouluihin, toimistokiinteistöihin sekä muihin kohteisiin, joissa tilojen käyttöaste vaihtelee.

Käyttö

Lämpötilaa säädetään huone- tai tilakohtaisesti sekä tunti-, vuorokausi tai viikkotasolla. Järjestelmää voidaan täydentää myös tilojen olosuhdemittauksilla.

Uutta

Langattomasti etäohjattava patteritermostaatti tuottaa oman käyttövoimansa ilman paristoja.