Sähkönjakelu | Asiakaspalvelu 04.01.2019

Aapeli-myrskyn aiheuttamien sähkökatkojen korvaukset

Aapeli-myrskyn myrskylukemissa puhaltaneet tuulet ja runsas lumentulo katkoivat sähköjä Leppäkosken jakelualueella vuodenvaihteen jälkeen. Keskijännitteinen runkoverkko on saatu jakelualueemme pohjoisosalta kokonaan korjattua. Seuraavaksi korjausmiehistö jatkaa pienjänniteverkon vikojen korjauksia asiakkailta saatujen ilmoitusten perusteella. Varsinkin viikonloppuna on odotettavissa lisää ilmoituksia pienjännitevioista, kun kesämökkiläiset käyvät tarkistamassa myrskyvahinkoja.

Jos käyttöpaikalla ei ole sähköä, vaikka vikapalvelukartan mukaan pitäisi olla, kyseessä on todennäköisesti vika pienjänniteverkossa. Pyydämme tässä tapauksessa ilmoittamaan asiasta vikapäivystykseemme, puh. 03 4503 333, joka päivystää ympäri vuorokauden.

Lakisääteiset vakiokorvaukset

Maksamme sähköasiakkaillemme lakisääteistä vakiokorvausta sähkökatkon pituuden mukaisesti. Vakiokorvaukseen oikeuttavan keskeytyksen aika lasketaan alkaneeksi silloin, kun varsinaiset viankorjaustyöt esim. voimakkaan myrskytuulen vuoksi voidaan aloittaa turvallisesti.

Pienjännitevioissa keskeytysaika lasketaan siitä alkaen, kun asiakas on ilmoittanut viasta Leppäkoskelle tai tieto asiasta on saatu automaattisten järjestelmiemme kautta.

Tarkempaa tietoa vakiokorvausten summista ja mahdollisista vahingonkorvauksista hakukaavakkeineen löydät täältä.