Vinkit 08.06.2018

Kodin turvallisuus kesälomalla

Lomalle ilman huolia

1. Tarkista laitteet ja vesijohdot

Irrota pistorasioista kaikki mahdolliset sähkölaitteet, kuten kahvinkeitin ja televisio. Näin turvaat ne ukkosvaurioilta. Muista myös sulkea astian- ja pyykinpesukoneiden vesiliitännät huolellisesti.

2. Sammuta lämmitys ja säästä kuluissa

Lämmitys on usein kesällä turhaa. Muista sammuttaa erityisesti lattialämmitys, sillä se vie käyttämättömänä paljon energiaa. Säädä päälle jäävät laitteet niin, että ne kuluttavat mahdollisimman vähän sähköä. Käyttämättömät kylmälaitteet voi sammuttaa kokonaan ja esimerkiksi ilmanvaihtokone on hyvä asettaa minimiteholle.

3. Seuraa kotiasi etänä

Erilaiset palvelut auttavat kodin seuraamista mökkilaiturilta käsin. Nettiin kytketyt lämpö- ja kosteusmittarit kertovat esim. auki jääneistä ovista ja vesivahingoista. Pystyt tarkkailemaan kotisi sähkönkulutusta jopa tunnin tarkkuudella Online-palvelussamme www.leppakoski.fi/online

4. Jätä koti asutun näköiseksi

Sähkölaitteiden etäohjaus on nykypäivänä helppoa. Satunnainen valojen sytyttäminen auttaa pitämään murtovarkaat loitolla. Pyydä naapuria hakemaan postisi säännöllisesti, leikkaamaan nurmikko tai liikuttamaan verhoja välillä eri asentoon.