Tiedotteet 05.10.2020

Sähköiset palvelukanavat ja sähkölaskun ulkoasu uudistuvat

Leppäkoskella on käynnissä laaja asiakastietojärjestelmän, mittaustieto- ja tasehallintapalveluiden sekä laskutuksen elinkaaripalvelujen toimittaja- ja järjestelmäuudistushanke.  Sähkömarkkinalain muutokseen vastaamisen lisäksi uudistuksen tavoitteena on tehostaa asiakaspalveluprosessia ja sitä kautta parantaa asiakkaiden palvelukokemusta entisestään.

Järjestelmäuudistus koskee Leppäkosken Energia Oy:n sähkönmyyntiliiketoimintaa ja Leppäkosken Sähkö Oy:n jakeluverkkoliiketoimintaa. Vuoden 2021 aikana uudet järjestelmät otetaan käyttöön myös Leppäkosken Lämpö Oy:n kaukolämpö- ja maakaasuliiketoiminnassa. Uuden asiakastietojärjestelmän toimittaa CGI ja mittaus- ja tasehallintapalvelut Rejlers Oy. Laskutus- ja elinkaaripalveluiden toimittajaksi on valittu Lowell Oy.

Kuinka muutos näkyy asiakkaille?

Sähkölaskujen ulkoasu muuttuu marraskuusta lähtien. Voit tutustua laskun uuteen ulkoasuun sivuiltamme löytyvän laskun lukuohjeen avulla

Nykyinen Sähkö Online -palvelu lakkaa toimimasta 15.10.2020. Online-palvelun tilalle tulee kaksi uutta sähköistä palvelua, jotka otetaan käyttöön 20.10.2020.

Tiedotamme uusista palveluista lisää lokakuun aikana.

Muutoksia asiakaspalveluun

Palvelu-uudistustemme myötä voimme palvella asiakkaitamme paremmin mm. tarjoamalla palveluita laajennetuin aukioloajoin.

20.10. alkaen laskujen maksuun liittyvissä asioissa otetaan yhteyttä Lowellin asiakaspalveluun, joka palvelee arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-15 puhelimitse 02 2700 390. Sopimuksiin, energiankulutukseen tai muuhun laskujen sisältöön liittyvissä asioissa ollaan yhä yhteydessä Leppäkosken asiakaspalveluun.

 

Lue lisää aiheesta

Usein kysytyt kysymykset järjestelmähankkeen muutoksista

Uudistunut lasku

Sähkölaskun ulkoasu muuttuu hieman, mutta sisältö pysyy samana. Voit tutustua uuteen sähkölaskuun nettisivuiltamme löytyvän sähkölaskun lukuohjeen avulla.

Löydät laskukopiot 20.10.2020 alkaen Oma Lowell -palvelusta. Voit kirjautua Oma Lowell -palveluun osoitteessa oma.lowell.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Huomioithan, että mikäli meillä ei ole tiedossa henkilötunnustasi, ei kirjautuminen onnistu. Tässä tapauksessa otathan yhteyttä asiakaspalveluumme tietojesi päivittämiseksi.

Kaukolämpö- tai maakaasulaskuihin ei tule vielä muutoksia. Kaukolämmön ja maakaasun asiakastietojärjestelmän uudistus aloitetaan vuodenvaihteen jälkeen. Tiedotamme asiakkaita erikseen uudistuksen ajankohdasta.

Laskun maksaminen

Kyllä. Jos sähkönmyynti ja sähkönsiirto ovat molemmat Leppäkoskelta, saat vain yhden sähkölaskun, jossa on eriteltynä sähkönsiirron ja sähkönmyynnin osuudet.

Laskutusväli pysyy ennallaan.

Ei tarvitse. E-laskusopimukset jatkuvat automaattisesti.

Kyllä. Voit siirtää eräpäivää jatkossa Oma Lowell -palvelussa. Huomioithan, että siirto tulee tehdä ennen varsinaista eräpäivää.

Mikäli et ole saanut perintäyhtiö Lowellin toimittamaa maksumuistutusta, voit maksaa laskun sen alkuperäisillä maksutiedoilla. Seuraavalla laskulla laskutetaan korkolain mukainen viivästyskorko. Jos laskusi käsittely on jo siirtynyt perintäyhtiölle, tulee asia hoitaa loppuun suoraan perintäyhtiön kanssa. Löydät perintäyhtiön yhteystiedot maksumuistutuksesta.

Asiakaspalvelu

Voit olla yhteydessä Lowellin asiakaspalveluun laskun maksuun ja eräpäivän siirtoon liittyvissä asioissa 2.11.2020 alkaen.

Sopimuksiin, energiankulutukseen tai muuhun laskujen sisältöön liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Leppäkosken asiakaspalveluun.

Laskun maksuun liittyvissä asioissa pyydämme teitä ottamaan yhteyttä Lowellin asiakaspalveluun 2.11.2020 alkaen. Sopimuksiin, energiankulutukseen tai muuhun laskujen sisältöön liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä Leppäkosken asiakaspalveluun. Huomioithan, että voit asioida ilman ajanvarausta vain Ikaalisten toimipisteessämme, joka on avoinna ma-pe klo 9-16. Voit varata ajan Ylöjärven toimipisteelle täältä.

Uudet sähköiset palvelukanavat

Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Huomioithan, että mikäli meillä ei ole tiedossa henkilötunnustasi, ei kirjautuminen onnistu. Tässä tapauksessa otathan yhteyttä asiakaspalveluumme tietojesi päivittämiseksi.

Kirjaudu Oma Lowell -palveluun

Oma Lowell Laskutus -osiossa voit tarkastella laskutietojasi ja mm. siirtää sähkölaskusi eräpäivää.

Oma Lowell Perintä -osiossa voit hoitaa myöhässä olevan maksun tai perintäasian kuntoon.

Palveluun kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla. Ensikirjautumisen jälkeen voit halutessasi kirjautua palveluun myös käyttäjätunnuksella.

Huomioithan, että entisen Onlinen tunnukset eivät käy palveluun. Kirjautuminen ei myöskään onnistu, mikäli meillä ei ole tiedossa henkilötunnustasi. Tässä tapauksessa otathan yhteyttä asiakaspalveluumme tietojesi päivittämiseksi.

Kirjaudu Oma Energia -palveluun

Oma Energia -palvelussa voit seurata omaa energiankulutustasi, tilata maksuttoman keskeytysvahti-palvelun sekä päivittää palveluun liittyviä tietoja. Huomioithan, että keskeytysvahdin voi tilata ainoastaan mikäli sähkönkäyttöpaikka on Leppäkosken Sähkön jakeluverkkoalueella.

Sopimustietoja ei löydy, mikäli meillä ei ole tiedossa henkilötunnustasi. Tässä tapauksessa otathan yhteyttä asiakaspalveluun tietojesi päivittämiseksi.

Oma Energia -palvelusta löydät energiankulutustiedot voimassa olevien sopimuksien sekä niihin liittyvien käyttöpaikkojen osalta. Mikäli palvelusta löytyvät kulutustiedot ovat puutteellisia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Huomioithan, että entisen Sähkö Onlinen tunnukset eivät käy palveluun. Ensimmäisellä kerralla tulee kirjautua tunnistautumalla joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Mikäli palvelun käytössä ilmenee ongelmia, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Laskujen kuvat tulevat näkymään Oma Lowell Laskutus -palvelussa marraskuun 2020 laskutuksesta lähtien. Vanhat laskut löydät verkkopankistasi tai vaihtoehtoisesti voit tiedustella vanhoja laskukopioita asiakaspalvelustamme.