Tiedotteet | Sähköautoilu 13.06.2022

Leppäkoski Group Oy:n latausliiketoiminta laajenee valtakunnalliseksi

Sähköautojen latauskenttä

Leppäkoski Group Oy:n sähköautojen pikalatauspalvelua tarjotaan nyt myös valtakunnallisesti. Latauspisteet toimitetaan asiakkaan tarvetta vastaavana kokonaispalveluna. Palvelukonsepti perustuu kotimaisen Unified Chargers Oy:n kehittämään älykkääseen DC-pikalatausteknologiaan. Pikalataus soveltuu hyvin sekä julkiseen että ammattimaiseen sähköautolataukseen. Latauspalvelun tyypillinen loppuasiakas on kunta-, majoitus-, matkailu- tai kaupan alan toimija, jolla on yksi tai useampi toimipiste. Helposti asennettava, skaalautuva ja nopeasti käyttöönotettava pikalatauskenttä toimitetaan tarvittaessa ”avaimet käteen” -periaatteella.

Sähköautojen latauspalveluiden tarve kasvaa täyssähköautojen ja ladattavien hybridien yleistyessä. Leppäkosken suunnitelmissa on panostaa sähköisen liikenteen latausratkaisuihin noin miljoona euroa seuraavan 12 kuukauden aikana. Latausverkoston valtakunnallista laajentamista vauhdittaa myös valtion sähköisen liikenteen edistämistoimet.

”Panostaminen sähköisen liikenteen kaupallisiin ratkaisuihin on samalla osa Leppäkosken vastuullisuustoimia ja kasvutavoitteita. Sähköautojen latauspisteiden rakentaminen on meille entuudestaan tuttua ja olemme toimittaneet pienempiä latausratkaisuja Pirkanmaalla jo vuodesta 2014. Nyt laajennamme palvelun valtakunnalliseksi”, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkoski Group Oy:stä.

Valtakunnallisen laajentumisen mahdollistaa yhteistyö Unified Chargers Oy:n kanssa, jonka kanssa on juuri sovittu teknologiakumppanuudesta. Yhteistyö niveltyy erinomaisesti erilaisten asiakkaiden lataustarpeisiin. Energiaviraston infratuen piiriin kuuluvissa kohteissa hyöty siirtyy latauspalvelun loppuasiakkaalle. Energiavirasto on juuri käynnistänyt vuoden 2022 tukikierroksen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Leppäkosken kanssa solmittuun teknologia- ja laitetoimitussopimukseen, koska se parantaa kotimaisen latausratkaisun kilpailukykyä ankarasti kilpailluilla latausmarkkinoilla ja edistää kaupallisten latauspalveluiden valtakunnallista tarjontaa erilaissa asiakassegmenteissä, mukaan lukien raskaan kaluston latausratkaisut”, kertoo toimitusjohtaja Juha Pesola Unified Chargers Oy:stä.

Unified Chargers Oy:n teknologiaan perustuva Leppäkosken latauspalvelu on helposti skaalattavissa ja tarjoaa monia käyttöä helpottavia ominaisuuksia. ”Leppäkosken latauspalvelussa sähköauton latauksen voi maksaa myös lähimaksulla, jonka tarjonta latauspisteissä on vielä ollut melko vähäistä”, kertoo toimitusjohtaja Juha Koskinen. Olemme toimittaneet sähköisen liikenteen kasvaviin tarpeisiin latausratkaisuja jo mm. Tuusulan asuntomessualueelle ja Ylöjärven Juustoportin kiinteistöön. Uuden sukupolven pikalatauskenttä on käytössä myös Ikaalinen Spa & Resort -kylpylähotellissa ja vastaava otettiin käyttöön toukokuussa Mäntän Serlachius museo Göstan asiakkaille.

”Odotamme latauspalvelusta positiivista kassavirtaa jo muutaman vuoden kuluessa ja tavoitteenamme on kasvaa merkittäväksi toimijaksi Suomessa. Uskomme latauspalvelumme olevan kiinnostava sen helppouden ja muunneltavuuden vuoksi”, Juha Koskinen toteaa.

 

Leppäkoski-konserni on paikallinen, monipuolinen ja kilpailukykyinen Pirkanmaalla toimiva energia-alan huippuosaaja. Päätuotteita ovat sähkö, kaukolämpö ja maakaasu. Asiakkaiden määrä on yli 30.000. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 56 M€ ja henkilöstön määrä 70. Leppäkoski-konserniin kuuluvat emoyhtiö Leppäkoski Group Oy sekä Leppäkosken Sähkö Oy, Leppäkosken Energia Oy, Leppäkosken Lämpö Oy, Ulvilan Lämpö Oy ja Grid.vc Oy. Lisäksi konsernilla on osakkuuksia energia-alan yhtiöissä. Toimipisteemme sijaitsevat Ikaalisissa, Ylöjärvellä, Parkanossa, Nokialla, Espoossa, Ulvilassa ja Iissä.

Unified Chargers on kotimainen sähköautojen pikalatausasemien valmistaja ja teknologian kehittäjä. Olemme erikoistuneet julkiseen ja ammattilataamiseen, mukaan lukien raskas kalusto. Meiltä löytyvät edistykselliset ja älykkäät latausasemaratkaisut, sekä tarvittavat palvelut sähköisen liikenteen lataustarpeisiin.

Lataa sähköautosi helposti Leppäkosken latauspisteillä