Uusien mittareiden hyödyt

 

1. Nopea kulutustietojen seuranta

Uudet mittarit tukevat niin kutsuttua varttitasetta. Sähkönkulutusta voi jatkossa seurata 15 minuutin mittausjaksolla nykyisen tuntitason sijaan. Tarkempi mittaustieto auttaa energiankäytön suunnittelussa.

2. H1-portilla lähes reaaliaikaista tietoa

Mittarit sisältävät H1/HAN-portin eli kotiautomaatioliitännän. Tämän avulla saa lähes reaaliaikaista sähkönkulutustietoa muun muassa kotiautomaatiojärjestelmän hyödynnettäväksi. Kotiautomaatioliitännän käyttöönotto vaatii verkkoyhtiöltä pyydettävän aktivoinnin. Aktivointi on maksutonta.

Voit tehdä H1-portin aktivointipyynnön täällä.

3. Sähkökuormien ohjaus uudistuu

Uudessa sähkömittarissa on kuormanohjausrele, jonka avulla voit ohjata sähkökuormia päälle tai pois. Tulevaisuudessa voit itse valita sopivat ohjausajat tai antaa ohjauksen sähkönmyyntiyhtiön hoidettavaksi nykyisen yö/päivä-ohjauksen sijaan. Järjestelmän avulla voi tehdä kuormanohjauksia myös pörssisähkön hinnan perusteella ja näin hyödyntää parhaiten edullisemmat tunnit. Kolmannen osapuolen kuormaohjaus on mahdollista vuonna 2026 valtakunnallisen kuormaohjausrajapinnan avautuessa.

Kuormaohjaukseen liitettävien kuormien kytkentä ja mahdolliset sähkökeskuksella tehtävät muutokset ovat asiakkaan vastuulla. Leppäkosken Sähkö kytkee kuormaohjauksen mittalaitteelle asiakkaan pyynnöstä, erikseen tehtävästä kytkennästä veloitetaan palveluhinnaston mukainen käyntimaksu.

4. Vianhallinta parantuu

Mittareiden avulla Leppäkosken Sähkö voi seurata verkon tilaa entistä tarkemmin ja reagoida vikatilanteisiin nopeammin. Uudet mittarit sisältävät kattavasti uusia hälytystoimintoja, saamme automaattisesti ilmoituksen esimerkiksi nolla- ja vaihevioista.

 

Katso myös

Mittarin lukuohje