Maksuaikaa 2 kuukautta

Leppäkoski antaa poikkeusolojen vallitessa sekä kuluttaja- että yritysasiakkailleen maksuaikaa 2 kuukautta koko laskun loppusummasta, mikäli asiakas on joutunut koronan vuoksi maksuvaikeuksiin. Huojennus koskee sähkönjakelu- , myynti-, kaukolämpö- ja maakaasuasiakkaita. Mikäli kaipaat lisää maksuaikaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ennen laskusi eräpäivää

– sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)leppakoski.fi tai
– yhteydenottolomakkeella.

Muut palvelut

Tietoa sähkölaskusta

Mittaamme kulutuksesi etäluettavalla sähkömittarilla tunneittain. Laskuerittelystä näet laskutusjakson kulutuksen. Laskujen suuruus vaihtelee toteutuneen sähkönkäytön mukaan. Sähkölämmittäjän kesäajan laskut ovat tästä syystä merkittävästi talvikauden sähkölaskuja pienempiä.

Perintä

Erääntyneiden sähkölaskujen maksumuistutus- ja perintäkirjeistä käy ilmi, mistä laskusta on kyse ja mihin voi tarvittaessa ottaa yhteyttää. Jos laskusi käsittely on jo siirtynyt perintäyhtiön puolelle, tulee asia hoitaa loppuun suoraan perintäyhtiön kanssa.

Hyvitykset

Voit saada Leppäkoskelta hyvityslaskun arvioituun sähköön tai lämmön käyttöön perustuvassa laskutuksessa tai loppulaskun yhteydessä. Ilmoita hyvitystili yhteydenottolomakkeella

Tilaa sähköinen lasku

Siirry e-laskuun

E-lasku on turvallinen, helppo ja ympäristöystävällinen laskutustapa. Voit tilata e-laskun omassa verkkopankissasi.

Tilaa sähköpostilasku

Voit tilata sähkölaskusi sähköpostiisi pdf-tiedostona ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme

Usein kysyttyä sähkölaskuista

Sähkönsiirtolasku muodostuu kiinteästä perusmaksusta, kulutukseen perustuvasta osasta sekä sähköverosta. Paikallinen sähköverkkoyhtiö (kuten esimerkiksi Caruna, Elenia, Tampereen Sähköverkko tai Leppäkosken Sähkö) laskuttaa sähköveron osana sähkönsiirtolaskua ja välittää tämän edelleen valtiolle.

Sähköstä maksetaan sähköveroa ja arvonlisäveroa. Sähkövero maksetaan valtiolle paikallisen sähköverkkoyhtiön eli siirtoyhtiön välittämänä. Sähkönkäyttäjät jaetaan sähköverotuksen suhteen kahteen luokkaan. Suurin osa sähkönkäyttäjistä kuuluu 1 sähköveroluokkaan (2,79372 snt/ kWh). Sähköveroluokkaan 2 (0,87172 snt/kWh) kuuluvat esimerkiksi teollisuus ja kasvihuoneviljelmät. Sähköveron lisäksi sähkön hintaan vaikuttaa arvonlisävero, jota peritään sähköenergiasta, sähkön siirrosta ja sähköverosta.

Sähkön siirto ja sähkön myynti on eriytetty toisistaan. Itse valitsemasi ja kilpailuttamasi sähkön myyjä lähettää laskun sähkön myynnistä. Sähkön siirron laskuttaa sähköverkkoyhtiö, jonka jakeluverkkoalueella sähkönkäyttöpaikkasi, kuten kesämökkisi tai omakotitalosi sijaitsee. Jos sähkönmyyjäsi ja verkkoyhtiösi ovat samaa yrityskonsernia, saat vain yhden sähkölaskun, jossa on eriteltynä sähkönsiirron ja sähkönmyynnin osuudet.

Tiivistetysti sähkön kokonaishinnan voi jakautuvan melko tasaisesti kolmeen osaan. Tyypillisellä kotitalouskäyttäjällä sähköenergian osuus sähkölaskusta on noin kolmannes. Sähköverojen osuus on myös noin reilu kolmannes. Verojen osuus jakautuu vielä erikseen arvonlisäveroon ja sähköveroon. Sähkönlaskun vero-osuudesta vajaa kaksi kolmannesta on arvonlisäveroa ja yksi kolmannes sähköveroa. Sähkölaskun loppusummasta sähkönsiirrolle jää hieman vajaa kolmannes.

Sähkölaskun eräpäivän siirto onnistuu helposti Sähkö Online -palvelussa. Siirto on tehtävä ennen varsinaista eräpäivää. Youtube-tililtämme löydät ohjevideon eräpäivän lykkäyksestä Online-palvelussa. Kirjaudu sisään Online-palveluun

Omat sähkölaskusi löydät helposti Sähkö Online -palvelustamme. Voit tallentaa laskut halutessasi koneellesi pdf-tiedostona. Kirjaudu Sähkö Onlineen

Voit tilata e-laskun omassa verkkopankissasi. Tarvitset tilausta varten viitenumeron, jonka löydät laskultasi.

Sähkösopimusten perusmaksut veloitetaan Leppäkoskella aina sopimuksen voimassaolopäivien mukaan. Jos sähkösopimus alkaa keskellä kalenterikuukautta, ei laskulla veloiteta koko kuukauden maksua.