Tiedotteet | Sähkönjakelu 26.11.2012

Sähkön siirtohintaan korotus vuodenvaihteessa

Leppäkosken Sähkö Oy nostaa sähkön siirtohintoja 1.1.2013 alkaen. Siirtohinnat nousevat keskimäärin 5 % siirtotuotteesta ja kulutuksen määrästä riippuen. Korotuksen perusteena ovat investoinnit sähkön laadun parantamiseen ja yleinen kustannustason nousu. Edellä mainittujen lisäksi Suomen kantaverkkoa ylläpitävä Fingrid Oyj korottaa sähköverkkoyhtiöiltä perittäviä kantaverkkomaksuja n. 15 % vuoden vaihteessa.

Sähkön siirtohinnan korotuksen keskimääräiset vaikutukset ovat (pääsulakekoko
3 x 25 A, sis. alv:n korotuksen):

Kerrostalohuoneisto (vuosikulutus 2 000 kWh) 1,1 €/kk
Omakotitalo (vuosikulutus 5 000 kWh) 1,54 €/kk
Sähkölämmitteinen omakotitalo (vuosikulutus 18 000 kWh) 3,67 €/kk

Asiakaskohtainen vaikutus vaihtelee pääsulakekoon ja sähkön kulutuksen mukaan.

Asiakkaille hinnankorotuksesta ilmoitetaan marraskuun lopussa lähetettävillä asiakastiedotteilla.

Entistä monipuolisempaa palvelua – luotettavasti

Varmistaaksemme häiriöttömän sähkönjakelun, lisäämme lähivuosina sähköverkon maakaapelointiastetta merkittävästi. Jo ensi vuonna maahan upotettavan kaapelin määrä on moninkertainen aiempiin vuosiin verrattuna. Ilmajohtojen vaihtaminen maakaapeliin ehkäisee tehokkaasti mm. myrskyjen- ja lumikuormien aiheuttamia vikoja.

On muistettava, että maakaapelointi ei ole ainoa ratkaisu toimitusvarmuuden parantamiseksi. Yhdessä ajantasaisen verkostoautomaation, vierimetsien hoidon, hyvin hoidetun ilmajohtoverkoston ja ammattitaitoisen henkilöstön kanssa, saadaan toimitusvarmuuden kannalta tehokas paketti, toteaa verkostojohtaja Matti Virtanen.

Leppäkosken Sähkö Oy toimittaa sähköä Ikaalisten, Parkanon, Kihniön, Jämijärven, Hämeenkyrön ja Ylöjärven alueilla yli 28.000 asiakkaalle. Vastaamme n. 4000 km pituisen jakeluverkostomme kunnosta oman, paikallisen henkilöstön voimin.