Vinkit | Sponsorointi 21.06.2022

100-vuotias kansallispeli

Pelaaja lyömässä palloa

Teksti: Mika Laatu, kuvat: Juha Käenmäki ja Mika Laatu

Ikaalisten Tarmon ottelutapahtumat elävöittävät Ikaalisten vanhaa kauppalaa.

Ikaalisten Tarmo on ikaalislainen vuonna 1908 perustettu pesäpallon erikoisseura. Alun perin se oli voimistelu- ja urheiluseura, mutta vuosien varrella Tarmolla on ollut monia muitakin lajeja, kuten esimerkiksi yleisurheilua, hiihtoa, luistelua, jalkapalloa ja jopa potkukelkkailua. Tarmon kotikenttänä on yksi Suomen kauneimmista pesäpallokentistä, joka sai Suomen ensimmäisenä hiekkatekonurmipinnoitteen. Kesällä 2018 kentän hiekkatekonurmi uusittiin ja se muuttui siniseksi viereisen Kyrösjärven rinnalle.

Pelaaja heittäytyy pesälle

Puhuttiin ”Ikaalisten ihmeestä”

80-luvulla sekä Tarmon miehet että naiset pelasivat mestaruussarjassa. Naiset saavuttivat neljä Suomenmestaruutta, joista kolme vuosina 1985–1987 ja neljäs vuonna 1991. Menestystä tuli myös yksilötasolla. Päivi Ikola (ent. Lähteenmäki) valittiin kahdesti Suomen parhaaksi naispelaajaksi. Hän oli myös ensimmäinen pesäpalloilija presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla ja sai oman postimerkin. Itä-Länsi-otteluissakin on nähty useita Tarmon naisia, viimeisimpinä Tarmon kasvatit Camilla Kirsilä ja Laura Hokkanen (ent. Kerola).

Lippulaivana naisten ja miesten edustusjoukkueet

Tarmon miesten joukkue pelaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ykköspesiksessä. Tarmon naisten joukkue pelaa suomensarjaa. Tavoitteena on edustusjoukkueiden esimerkin avulla innostaa junioreita pesäpallon pariin ja seuralla onkin menossa toinen vuosi Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Pesäpalloliiton junioripäällikköhankkeessa. Aiempi valkoruskea väritys on vaihtunut Tarmon kultavuosia kunnioittaen kultamustaan.

Vahvaa alueellista yhteistyötä

Tarmon yhteistyökumppaneita ovat mm. Kankaanpään Maila ja Manse PP, joiden kanssa yhteistyönä toteutettiin superpesistapahtuma Ikaalisissa lauantaina 11.6.2022. Superpesistapahtuman kahdessa ottelussa kävi lähes 1500 katsojaa. Tapahtumaa mahdollistamassa oli lisäksi suuri joukko Tarmon talkoolaisia ja muita yhteistyökumppaneita.

Ikaalisten pesäpallokentän uusi katsomo

Kesällä 2020 kentälle rakennettiin uusi pääkatsomo ja myös sivukatsomoita on kunnostettu (kuva superpesistapahtumasta KaMa-JymyJussit kesällä 2021).

 

Tukemalla mm. paikallisia yhdistyksiä Leppäkoski kantaa osaltaan vastuuta alueellisesta elinvoimaisuudesta arvojensa luonnonläheinen, osaava, luotettava ja menestyvä mukaisesti.

Pysy ajan tasalla, tilaa uutiskirje!

Tilaa Leppäkosken ajankohtaiset uutiset, edut ja arjen vinkit suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa.