Sponsorointi 22.12.2022

”On monta tapaa tehdä hyvää”

Teksti: Juuret-lehden toimitus / Kuvat: Viivi Hautamäki

Vuoden alussa Lions Club Hämeenkyrö Kyröttäret ja Leppäkoski käynnistivät ”villasukkaprojektin”, jonka myötä Kyröttäret kutoivat Leppäkosken tilauksesta yhteensä 100 paria villasukkia.

Kun villasukkaprojektia vuoden alussa käynnistettiin, ei nykyisen kaltaisesta energiakriisistä ollut kuin aavistus. Talven kynnyksellä sukat lämmittävät ja tukevat samalla energiansäästöä; kun jalat ovat lämpimät, voi lämpötilaa huolettomammin kääntää ”astetta alemmas”.

”Meillä on ollut jo vuosikausia tapana, että emme lähetä joulutervehdyksiä korttien tai lahjojen muodossa yhteistyökumppaneillemme, vaan lahjoitamme niihin tarkoitetut varat toimialueemme kuntien sosiaalitoimen kautta vähävaraisille ja tarvitseville”, kertoo Leppäkosken henkilöstöpäällikkö Tiina Mononen.

”Projektin tuotto lahjoitetaan paikalliseen hyväntekeväisyyteen.”

”Olemme muistaneet omaa henkilöstöä vuosittain pienellä paketilla. Joululahjabudjetti ei ole suuren suuri, mutta kriteerinä on, että lahja tukee konsernin arvoja ja vastuullisuusteemoja. Pyrimme siihen, että lahja on kotimainen ja jos mahdollista, paikallisesta yrityksestä hankittu, jolloin samalla voimme tukea alueen työllisyyttä. Kyröttärien käsin kutomat villasukat täyttävät nämä kriteerit paremmin kuin hyvin, sillä niiden tuotto lahjoitetaan paikalliseen hyväntekeväisyyteen”, Mononen toteaa tyytyväisenä.

Harrastuksena hyväntekeväisyys

Kyröttärien joukosta löytyy monitaitoisia ja ahkeria naisia, jotka käyttävät ison osan vapaa-ajastaan hyväntekeväisyyteen ja lähimmäisten auttamiseen.

”Yhden sukkaparin kutomiseen menee aikaa keskimäärin 10 tuntia.”

Kyröttärien palvelu- ja varainhankinta-aktiviteetit painottuvat omalle paikkakunnalle. Kohderyhmänä ovat mm. lapset, nuoret, vammaiset, ikäihmiset ja sotaveteraanit puolisoineen. Kyröttäret järjestävät vuosittain erilaisia tapahtumia ja myyvät itse tekemiään tuotteita mm. perinteisellä joulutorilla. Hyvän päivänä startanneen heijastinpuukampanjan myötä Kyröttäret lahjoittivat yli 1 000 kpl heijastimia turvaksi syksyn pimeyteen.

”Leppäkosken tarjoama yhteistyökumppanuus ja mikä tahansa yhteistyökuvio mahdollistaa monipuolisen hyvän tekemisen”, sanoo Kyröttärissä sen perustamisesta saakka toiminut Maria Härkki-Santala.

Kuvassa vasemmalla Kyröttärien tiedottaja Merja Koskinen ja kauden
2022-2023 presidentti Sirkka-Leena Wilkman. Leppäkosken logon
väriset sukat päätyvät Leppäkosken henkilöstölle pukinkonttiin.

Lions Club Hämeenkyrö Kyröttäret

 • Järjestäytymiskokous pidettiin 7.10.2010.
 • Klubin ensimmäisen toimintakauden presidenttinä
  toimi Maria Härkki-Santala.
 • Kyröttäriin kuuluu tällä hetkellä 25 jäsentä.
 • Kauden 2022–2023 presidentti: Sirkka-Leena Wilkman.
 • Klubi kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön (Lions
  Club International).
 • Kyröttäret noudattavat Lions-periaatteita auttamalla ja
  tukemalla vähävaraisia ja apua tarvitsevia lähimmäisiä
  olemalla luottamuksen arvoisia ja tuottamalla hyvää
  mieltä.

Hauska fakta

Yhden sukkaparin kutomiseen menee aikaa keskimäärin 10 tuntia eli 100 parin valmistumiseen kuluu noin 41 vuorokautta tai 125 kahdeksan tunnin työpäivää.