Sponsorointi 06.05.2024

Sponsorointiyhteistyö: Ylöjärven Ryhdin hiihtokoulu

Teksti: Vilja Laine
Kuvat: Ylöjärven Ryhti

Olen Vilja Laine, 11 vuotta ja harrastan hiihtoa Ylöjärven Ryhdissä. Tutustuin tähän harrastukseen ensimmäistä kertaa Ylöjärven Urheilutalolla tapahtumassa, jossa kerrottiin erilaisista harrastuksista. Sain kokeilla siellä harjoituksia, kuten erilaisia esteratoja, jotka tuntuivat todella hauskoilta ja mukavilta. Valmentajat, jotka olivat tulleet esittelemään hiihtoharrastusta, olivat todella kannustavia ja rohkaisevia. Tästä lähti hiihtoharrastukseni. Nyt olen harrastanut jo viisi vuotta hiihtoa Ylöjärven Ryhdissä.

Treeneissä on kannustava ilmapiiri

Treeneihin on aina kiva mennä, sillä siellä oppii monenlaisia uusia asioita ja siellä on kivoja kavereita. On tärkeää, että hiihtokoulussa kaikki ottavat toisensa huomioon ja on ystävällisiä jokaiselle. Ryhti järjestää myös kaikenikäisille leirejä, jotka ovat mielestäni yksi kivoimmista asioista tässä harrastuksessa. Vaikka leireille onkin välillä pitkä matka, perillä odottaa hauskoja harjoituksia ja monenlaista mukavaa ohjelmaa. Luvassa on aina hauskanpitoa, kavereita, maastoon sovellettuja treenejä ja yhteisiä leikkejä. Joskus leirin lopussa pidetään leirikisa, jossa on kannustava ilmapiiri ja yllättäviä tapahtumia.

Kuusamon ja Jämin leirit

Kuusamossa ja Jämillä sijaitsevat leirit pidetään vuosittain. Odotan niitä aina innolla, sillä niissä on todella kivaa! Saan viettää aikaa kavereiden kanssa, osallistua kivoihin treeneihin, tehdä hauskoja leiriaktiviteetteja sekä syödä maukasta ruokaa. Olen myös saanut tutustua näillä leireillä uusiin ihmisiin.

Treenien lisäksi voi osallistua hiihtokilpailuihin

Noin vuoden hiihdon aloittamisen jälkeen aloin käydä hiihtokisoissa. Kisakausi alkaa yleensä samaan aikaan kuin hiihtokausikin eli käyn yleensä kisoissa niin pitkään, kuin talvea riittää. Pidän kisoista paljon, vaikka kisoissa on aina jännitystä. Myös kannustavat joukkuetoverit ja kisakumppanit löytyvät suoraan kisapaikalta. Kisojen jälkeen on lähes aina ylpeä tunne itsestään, mutta joskus on myös siedettävä pettymystä. Mutta sellaista urheilijan elämä joskus on!

Jos ei halua osallistua isompiin kisoihin, Ryhti järjestää myös omia kisoja. Kisoihin tulee yleensä osallistujia Ryhdistä ja Kankaantaan Kisasta ja kisaajat ovat niin lapsia kuin aikuisiakin.

Oma kisakauteni

Tänä vuonna minusta tuntui, että kehityin hiihdossa paljon. Kisasuoritukseni kohenivat ja itseluottamukseni nousi. Kilpailin tänä vuonna 12-vuotiaiden naisten sarjassa. Sarjassani hiihti yleensä 10-20 kilpailijaa. Parhaillani olin kolmas, sillä sarjassani hiihtää monta kovaa hiihtäjää. Parhaat kisatulokseni ovat muuten tulleet perinteisellä!

Lumet sulivat, mutta hiihtokoulu sen kun vain jatkuu!

Vaikka lunta on maassa vain talvella, Ryhdin treenejä on ympäri vuoden. Syksyisin on yleensä juoksutreenejä ja harjoituksia, jossa hyödynnetään myös sauvoja. Kesäisin ja keväisin taas järjestetään Ryhdin juoksukisoja, kuten maastojuoksuja ja coopereita. Ylöjärven Ryhdin toiminta on aktiivista ja tekeminen ei lopu koskaan!

 

 

Tilaa uutiskirje