Vinkit | Sponsorointi 21.03.2023

Hiihtokoulu liikuttaa

Teksti: Ylöjärven ryhti ry / Kuvat: Viivi Hautamäki

Ylöjärven Ryhti on yksi Hämeen johtavista hiihtoseuroista. Seurassa on urheilijoita Ylöjärveltä ja sen ympäryskunnista. Tervetulleita toimintaan ovat kaikki, oli sitten aloittelija tai kokenut kilpailija.

Ylöjärven Ryhdin hiihtojaoston toiminnan tarkoitus on Ylöjärven ja lähikuntien lasten ja nuorten hiihtokoulutoiminnan järjestäminen. Säännöllisellä ohjatulla toiminnalla ja yhdessä tekemällä huolehditaan hiihtokoululaisten fyysisestä, sosiaalisesta sekä henkisestä kehityksestä.

Toiminta on suunniteltu noudattamaan seuran ja Suomen Hiihtoliiton toimintaperiaatteita. Seura mahdollistaa jäsenilleen tavoitteellista kilpahiihtoa sekä harrastemielessä harrastamista. Hiihtojaoston toiminnan perusajatuksina ovat monikulttuurisuuden, yhteisöllisyyden, osallisuuden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen sekä yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa.

Hiihtojaosto toteuttaa tehtävää luomalla yhteistyöverkostoja, tarjoamalla laadukasta, ohjattua toimintaa ja monipuolista liikuntaa, kehittämällä rohkeasti uusia innovatiivisia seuratoiminnan muotoja, järjestämällä harjoitukset lähellä asuinympäristöä ja muuta elinpiiriä (lähiliikunta-ajatus) lapsille ja nuorille sopivaan aikaan.

Hiihtokoulu liikuttaa koko perhettä

”Säännöllisissä treeneissä kaksi kertaa viikossa käy reilu 50 hiihtokoululaista Ylöjärveltä ja lähikunnista. Lisäksi meillä on kymmenkunta nuorten sarjoissa kilpailevaa hiihtäjää. Liikutamme samalla myös hiihtokoululaisten vanhempia, jotka otamme ilomielin mukaan toimintaan”, kertoo hiihtokoulun ohjaaja Jenni Torvinen.

”Hiihtokoulussa harjoitellaan hiihdon perustaitoja ja pidetään kivaa ladulla.”

Säännöllisten treenien lisäksi järjestämme syksyisin leirejä Jämillä ja Kuusamossa, talvella oman kilpailusarjan, kesällä juoksusarjan sekä cooperin testin.

Laskutekniikkaa harjoitellaan sauvoista tehdyn portin läpi laskemalla.

”Pikkukettujen ryhmässä harjoittelemme ihan hiihdon perustaitoja ja pidämme kivaa ladulla. Hyviä harjoituksia pienimmille ovat mm. sauvoitta hiihtäminen, yhdellä suksella hiihtäminen parin kanssa ja laskuharjoittelu. Myös ylämäkien nousuun on opittava oma tekniikkansa. Lapset tykkäävät myös erilaisista pujotteluradoista ja portin läpi laskemisesta. Edistyneemmissä ryhmissä sitten tekniikoita hiotaan ja harjoitellaan tavoitteellisemmin kilpailuja varten”, Torvinen jatkaa.

Myös sauvoitta hiihtäminen on hyvä harjoitusmuoto.

Tukemalla mm. paikallisia yhdistyksiä Leppäkoski kantaa osaltaan vastuuta alueellisesta elinvoimaisuudesta arvojensa luonnonläheinen, osaava, luotettava ja menestyvä mukaisesti.