Sponsorointi 24.05.2022

Löytämisen riemu

Ikaalisten Nouseva-Voima suunnistusseura

Teksti: Kristiina Oksanen/Ikaalisten Nouseva-Voima
Kuvat: Viivi Hautamäki

Suunnistajan saa liikkeelle löytämisen riemu. Sama pätee, oli kyseessä juuri harrastuksen aloittanut lapsi tai huippuunsa viritetty urheilija.

Ikaalisten Nouseva-Voima juhlii muutaman vuoden päästä 50-vuotista taivaltaan itsenäisenä suunnistuksen erikoisseurana. Seuramme huippusuunnistus on lajiniiloille tuttu juttu, mutta seurassa on myös aktiivista nuoriso- ja harrastustoimintaa. Jokaiselle siis jotain.

Ikaalisten Nousevan-Voiman eli kavereiden kesken Nouskin suunnistuskouluun eli Viikariryhmään ovat tervetulleita kaikkein pienimmät lapset. Jo 4–5-vuotiaat voivat hyvin aloittaa. Vuosi toisensa jälkeen meitä ohjaajia hämmästyttää, kuinka kartta pikkuhiljaa avautuu pienimmillekin suunnistajille. Meillä Nouskissa pienimmät ovat harjoituksissa aina vanhempiensa kanssa yhdessä. Tässä piileekin selkeä vaara, että aikuinenkin innostuu lajista ja sitten se onkin koko perheen menoa.

Vanhempi opastaa lasta kartan lukemisessaVanhemmat auttavat pienimpiä suunnistajia kartan tutkimisessa ja rastien löytämisessä.

Pikkusuunnistajien kehityspolku kulkee meillä Nouskissa Viikariryhmästä Vintiöryhmään ja lopulta Tehotiimiin, jossa harjoittelevat 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat nuoret. Matkan varrelle mahtuu paitsi lukuisia harjoituksia kotimaastoissa, myös upeita kisamatkoja, leirejä ja jopa reissuja ulkomaille suurviesteihin tai rastiviikoille. Meillä on mahdollisuus osallistua toimintaan myös toimimalla vetäjänä pienemmille tai esimerkiksi ratamestarityöhön paneutuen.

Ohjaaja tarkistaa suunnistajan rastitKaikkien rastien löydyttyä suunnistuskoulun vetäjä tarkistaa suunnistajan merkkaamat rastit.

Entäs aikuiset?

Aikuisenakin voit aloittaa suunnistusharrastuksen. Iltarasteja löytyy Pirkanmaan alueelta vaikka joka illalle. Koronapandemian aikana ohjatut iltarastit muuttivat muotoaan omatoimirastien suuntaan, mikä tarkoittaa sitä, että voit mennä suunnistusseurojen ylläpitämille harjoitteluradoille sinulle parhaiten sopivaan aikaan. Nämä harjoitukset löydät kätevimmin rastilippu.fi -palvelusta tai ottamalla reippaasti yhteyttä suoraan seuraan.


Tukemalla mm. paikallisia yhdistyksiä Leppäkoski kantaa osaltaan vastuuta alueellisesta elinvoimaisuudesta arvojensa luonnonläheinen, osaava, luotettava ja menestyvä mukaisesti.