Kuinka sähköverkkoon liitytään?

Liittyäksesi Leppäkosken Sähkö Oy:n sähköverkkoon, tulee sinun tilata sähköliittymä. Liittymän avulla sähköenergia siirretään jakeluverkosta sähkön loppukäyttäjälle. Sähkön siirtämiseksi tarvitaan myös mittauskeskus ja liittymiskaapeli.

1. Sähköliittymä ajoissa

Varsinainen liittymissopimus olisi hyvä laatia ja allekirjoittaa noin kaksi kuukautta ennen sähkön tarvetta tontilla. Sopimusta tehdessä tarvitset tiedon tulevan liittymän pääsulakekoosta ja sähköpääkeskuksen paikasta. Liittymissopimuksen solmimisen yhteydessä tehdään verkkopalvelu- ja myyntisopimus. Myyntisopimuksen voit tehdä haluamasi sähkönmyyjän kanssa.

 2. Mittauskeskuksen paikka ja hankinta

Mittauskeskus tarvitaan sähkön kulutuksen mittarointia varten. Omakotitalossa suosittelemme keskusmittauksen sijoittamista ensisijaisesti tekniseen tilaan, jos sellainen rakennetaan. Eteinen, tuulikaappi ja ulkotila ovat myös sallittuja sijoituspaikkoja. Vapaa-ajan asunnoissa mittauskeskuksen tulee olla ulkona. Suositeltavin paikka on rakennuksen ulkoseinä. Mittauskeskuksen sijoittaminen pylvääseen ei ole enää sallittua.

3. Liittymiskaapelin hankinta

Toimitamme liittymiskaapelin tontin rajalle tai ilmakaapelin rajan läheisyydessä olevaan pylvääseen. Sinulla on mahdollisuus hankkia meiltä yhtenäinen liittymiskaapeli pääkeskukselle asti. Voit sopia asian liittymissopimusta tehtäessä, kun tiedät lopullisen kaapelin pituuden.

Liity sähköverkkoon - Leppäkosken Sähkö Oy

4. Työmaakeskuksen vuokraaminen

Vuokraamme työmaakeskuksia rakennustyömaille. Keskuksemme täyttävät turvallisuusmääräykset. Veloitamme palvelusta kytkentämaksun sekä keskuksen vuorokausivuokran.

 

Liittymisehdot

 

Lataa liittymismaksuhinnasto

Tilaa sähköliittymä