Varatehopalvelulla varmuutta poikkeusoloihin

Leppäkosken varatehoratkaisussa polttokenno käynnistyy automaattisesti, kun akkuvarmennetun kohteen apusähkön jakelussa on ennakkoon määritellyt käynnistyskriteerit täyttävä katkos. Polttokennolla esim. sähköaseman tai mobiiliverkon tukiaseman akuston voi varmentaa useiksi vuorokausiksi ilman välitankkausta. Varatehoratkaisu on tällä hetkellä saatavissa 48, 110 ja 220 VDC akustoille. Varatehoratkaisu perustuu innovatiivisesti yhdisteltyyn kaupalliseen teknologiaan.

Varatehoratkaisun tekniikka pilotoitiin onnistuneesti Kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n 400 kV sähköasemalla vuosina 2019-2020.

Leppäkoski on toteuttanut ratkaisut myös omille sähköasemilleen Ylöjärvellä ja Kihniössä.

Laitteisto on toiminut odotetusti, olemme olleet tyytyväisiä.
– käyttöpäällikkö Jukka Rajala, Leppäkosken Sähkö Oy

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme täyttämällä alla oleva lomake.

Lisätietoa varatehoratkaisuista

Kenelle?

Apusähköjärjestelmien akustojen pitkää toiminta-aikaa edellyttäviin kohteisiin, sähköyhtiöille, teleoperaattoreille ja viranomaisille. Ratkaisu soveltuu akustojen varmennukseen ja on ainutlaatuinen ratkaisu, kun tarvitaan pitkää varmennusaikaa.

Käyttö

Käyttö on automatisoitua, etähallittua ja kyberturvallista. Tekninen käyttöikä on jopa yli 10 vuotta. Koekäyttö onnistuu etäyhteydellä esim. kerran kuukaudessa. Ratkaisu on täyden palvelun malli, joka vapauttaa asiakkaan resurssit
muihin töihin.

Polttokenno

Polttokennon päästöt ovat vesihöyryä ja hiilidioksidia. Energialähteenä toimii vesimetanoliseos, joka ei vanhene,
sakkeudu tai kerrostu. Polttoaine on saatavissa helposti varastoitavissa konteissa.